Eva Vukašinović ocenila pozitivnim stanje u oblasti ljudskih prava u Zrenjaninu

U radnoj poseti Zrenjaninu danas je boravila Eva Vukašinović, zamenica za zaštitu prava nacionalnih manjina Pokrajinskog ombudsmana. Ona je, tokom razgovora s predsednikom Skupštine grada Aleksandrom Martonom, ocenila da je stanje u oblasti ljudskih prava u Gradu Zrenjaninu pozitivno i zadovoljavajuće, uprkos nedavnim incidentima o kojima je bilo reči u javnosti.
- Što se tiče nivoa zaštite ljudskih i manjinskih prava, mislim da Zrenjanin može biti primer za druge sredine u Vojvodini, imajući pritom u vidu i postojanje organa koje Zakon o lokalnoj samoupravi predviđa. Uspostavljena su nezavisna tela, zaštitnik građana, a Zrenjanin je jedan od retkih gradova u kojima funkcioniše i Savet za međunacionalne odnose – naglasila je ona. 
 
 
Vukašinovićeva je istakla da su nedavni incidenti dela pojedinaca i da ne mogu narušiti tradicionalno dobre međunacionalne odnose u ovoj sredini. U potpunosti se saglasila sa stavovima iznetim u poslednjem saopštenju zamenika zaštitnika građana Zrenjanina, da poruke mržnje koje su se pojavile sigurno ne mogu biti vrednosni okvir primeren jednom demokratskom društvu i tolerantnoj sredini, kakva je Zrenjanin.