Zrenjanin predstavljen na Poslovnom forumu "Srbija - Bugarska"

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov boravio je od 21. do 23. februara u Bugarskoj, gde je, zajedno sa državno - privrednom delegacijom Srbije, učestvovao u radu Poslovnog foruma "Srbija – Bugarska".
U radu tog, izuzetno značajnog, poslovnog skupa učestvovali su premijer Bugarske Bojko Borisov i premijer Srbije, Mirko Cvetković koji je istakao da taj skup ima zadatak da "upozna biznismene sa obe strane granice sa onim što pružaju dve države".
Među učesnicima  bili su i ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević i ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić, kao i predsednici Privrednih komora Bugarske i Srbije, Georgi Stoev i Miloš Bugarin.

 


Inače, Biznis forum organizovan je u cilju predstavljanja privrednih potencijala Republike Srbije i uspostavljanja poslovnih kontakata tokom sastanka sa bugarskim kompanijama, a organizator je Privredna komora Bugarske.
Ono što je značajno za naš grad jeste to što su nakon obraćanja premijera Srbije i Bugarske, kao i predsednika Privrednih komora dveju zemalja održane svega tri prezentacije, naime, učesnicima su  predstavljene Slobodna zona Pirot, kompanija "Delta Maksi", kao i Industrijska zona "Jugoistok – Ečka"  Zrenjanin.

 


Zrenjaninsku industrijsku zonu, koja je naišla na interesovanje bugarskih privrednika, predstavio je Zdravko Stojanov iz Odeljenja za lokalno-ekonomski razvoj Gradske Uprave.
Tokom boravka u Bugarskoj, gradonačelnik Mihajlov susreo se sa brojnim privrednicima iz te zemlje.
- Nakon odlične prezentacije industrijske zone, kojom smo prikazali velike potencijale našeg grada, bio sam u prilici da na sastancima razgovaram sa blizu trideset predstavnika bugarskih firmi koji su zainteresovani za saradnju sa Zrenjaninom – rekao je Mihajlov.