Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić i odbornici G17 plus prešli u DS, Prstojević u SNS

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić i petoro odbornika Odborničke grupe "Ujedinjeni regioni Srbije" iz G17 plus u Skupštini grada prešli su u Demokratsku stranku, saopšteno je juče na konferenciji za novinare DS.
 
Portparol zrenjaninskih demokrata Dragan Stanišić rekao je da su pristupnice Demokratskoj stranci potpisali Dorogi Endre, Dimitrije Damjanović, Dragan Prekajski, Đorđe Radu i Erka Viljaček. On je dodao da su "po Zakonu o lokalnoj samoupravi odbornici vlasnici mandata i pošto su bili na zajedničkoj listi "Za evropski Zrenanjanin" ne postoji nijedan razlog da se ne prihvati njihova odluka o pristupu Demokratskoj stranci".
 
Stanišić je istakao da Kaurić dobija podršku DS da i dalje obavlja funkciju zamenika gradonačelnika Zrenjanina jer je, kako je rekao, svojim radom u poslednje tri godine to zaslužio.
 
U izjavi za agenciju Beta, Goran Kaurić je, između ostalog, rekao: "Moja procena je da ujedinjeni i zajedno možemo da izvedemo grad i ispunimo obećanja data u kampanji 2008. godine. To je isključivo bio motiv mog prelaska jer smatram da mi se pruža veći prostor za rad kako bi se grad Zrenjanin bolje se razvijao i postizao bolje uspehe, i kada je privreda u pitanju".
 
Juče je obelodanjeno i da je odbornica iz odborničke grupe "Socijaldemokratska partija Srbije  – Ravnopravnost" Milena Prstojević takođe promenila "stranački dres" i da je pristupila Srpskoj naprednoj stranci.
 
Sve ove promene biće verifikovane na narednoj sednici Skupštine grada.