Odbojkaški savez potpisao ugovor sa Zrenjaninom za EP i SP

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić i gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov potpisali su juče ugovor o organizaciji kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo u konkurenciji junuiorki i Evropskog prvenstva u konkurenciji seniorki.
Ceremoniji je prisustvovao i Predrag Stankov, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i Vojislav Tabački, predsednik Sportskog saveza Zrenjanina, dok su u delegaciji OSS su bili Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, Vladimir Grbić, potpredsednik OSS, Zoran Avramović, direktor marketinga OSS, Darko Đuričković, koordinator nacionalnih selekcija OSS i Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS.

 


Tom prilikom predsednik OSS istakao je da želi da ekipe imaju najbolje uslove za pripreme i da se nada da će "nas obradovati dobrim rezultatima" na takmičenjima.
- Želimo da se odbojka igra u što više gradova u Srbiji. Želimo da naredna takmičenja budu promotivna, da ih gleda što više dece i da kasnije ostanu uz odbojku - rekao je novinarima Boričić.
Graodonačelnik Mihajlov je, zahvalivši se OSS na ukazanom poverenju, istakao da je Zrenjanin i ranije bio poznat kao grad sporta.
-Mi ćemo se truditi da dobro organizujemo takmičenje i da ostane zapamćeno kao jedno od boljih - rekao je Mihajlov.

 


Turnir Grupe A kvalifikacija za SP 2011. za juniorke održaće se od 18. do 22. maja, dok će se Evropsko prvenstvo za seniorke održati od 23. septembra do 2. oktobra u Srbiji (Beograd i Zrenjanin) i Italiji (Monca, Busto Arsicija).
Zrenjanin će biti domaćin turnira A grupe kvalifikacija za XVI SP 2011. u konkurenciji juniorki, koji će se odigrati od 18. – 22. maja. Pored Srbije, u Zrenjaninu će igrati Poljska, Grčka, Portugalija i Crna Gora.
U Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu odigraće se utakmice C grupe XXVII EP 2011. u konkurenciji seniorki. U Zrenjaninu će igrati Poljska, Rumunija, Češka i Izrael od 24. – 26. septembra.