Prijemi za zrenjaninske sportiste, osvajače medalja na dva evropska takmičenja

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton juče i danas pripredio je prijeme za zrenjaninske sportiste koji su na dva evropska prvenstva u borilačkim sportovima osvojili četiri medalje. Član džudo i sambo kluba "Proleter" Jovan Niškanović osvojio je drugo mesto na evropskom juniorskom prvenstvu u sambou, održanom u Pragu, dok su karatisti zrenjaninskog kluba "Banatski cvet", Nikola Vukelić, Bobana Plavšić i Milica Metikoš, nastupajući za reprezentaciju Srbije osvojili tri bronzane medalje u kategoriji borbi na evropskom šotokan prvenstvu, održanom u mađarskom gradu Egeru. Prijemima su prisustvovali i član Gradskog veća zadužen za sport, mr Vojislav Matić, i sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina, Srđan Bogaroški. 
 
 
Jovan Niškanović, učenik trećeg razreda Zrenjaninske gimnazije, uporedo trenira i džudo i sambo i takmiči se u obe konkurencije. Medalju u Pragu osvojio je nakon tri ubedljive pobede, dok je u finalnoj borbi poražen od predstavnika Rusije. 
- Želim da uspem u sportu kojim se bavim i trudim se da uskladim sve sportske i školske obaveze, što nije uvek lako, ali sam svestan da se do dobrih rezulata može stići samo uz puno odricanja – rekao je Niškanović.
 
 
Uz Niškanovića, gosti predsednika Skupštine grada bili su i predsednik sambo saveza Srbije, Jovan Smederevac, takmičari "Proletera" koji će, kao članovi reprezentacije Srbije, predstavljati našu zemlju na majskom Evropskom prvenstvu za seniore u ovom sportu, njihovi treneri Pavle Zeremski i Aleksandar Dulijan i član uprave kluba Miloš Palanački. 
 
 
Karatisti KK "Banatski cvet" nastupali su na evropskom prvenstvu u Egeru u konkurenciji više od 600 takmičara iz 28 zemalja. Najmlađa, Milica Metikoš, bronzu je osvojila u kategoriji pionirki, Bobana Plavšić u kategoriji juniorki i Nikola Vukelić u kategoriji seniora. Takmičari iz Zrenjanina predstavljali su Srbiju, a osim troje osvajača medalja, nastupali su još i Nikola Jovanov (u katama) i Marko Stanaćev (u borbama). Prijemu su prisustvovali i predsednik kluba Dragiša Tolmač i trener Bogdan Kesić. 
 
 
Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton još jednom je ukazao na značaj bavljenja sportom i poručio mladima da se dokazuju na sportskim terenima, a ne na ulici.
- Primeri ovih uspešnih sportista koji su se u Zrenjanin vratili sa medaljama u jakoj evropskoj konkurenciji govore kojim putem treba ići, i lokalna samouprava grada Zrenjanina čestita im na postignutim rezultatima – istakao je Marton.
 
 
Član Gradskog veća zadužen za sport, i sam nekada uspešan sportista i rvački reprezentativac, Vojislav Matić, rekao je da se ponovo potrdilo da su zrenjaninski sportisti najbolji promoteri i ambasadori našeg grada.
- Sport je jedna od oblasti u kojoj možemo ravnopravno da se nadmećemo sa svetom, i stoga je svaka medalja osvojena na međunarodnim takmičenjima izuzetno značajna – istakao je Matić i podsetio da je u toku konkurs za dodelu finansijskih sredstava za projekte sportskih organizacija i pozvao sve zainteresovane klubove da se jave Odseku za sport u Gradskoj upravi, kao i da prate sve aktivnosti koje na tom planu preduzima Sportski savez grada.