Rekonstrukcija još tri ulice u gradu

Prema ranijim najavama, do kraja godine planirana je rekonstrukcija pedeset ulica u gradu, a ovih dana započinju radovi u još tri ulice: Slavka Munćana, Dragice Pravice i Žabaljskoj.
Radove u prve dve pomenute ulice danas je sa svojim saradnicima obišao gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov 
 
   
 
- Na početku, odmah bih želeo da se izvinim u svoje lično ime i svih mojih prethodnika što su planovi za asfaltiranje ovih ulica trajali punih sedam ili osam godina. Napokon, krenuli smo. Radovi su danas počeli. Ukupna vrednost projekta je oko 105 miliona dinara, od toga oko 32 miliona je učešće grada, dok je učešće Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja 73 miliona dinara - rekao je gradonačelnik novinarima.
Ugovor između izvođača radova, firme "Ratko Mitrović" iz Beograda i investitora Grada Zrenajnina i Ministarstva za NIP o realizaciji projekta "Saobraćajnica Zrenjanin" koji predviđa rekonstukciju te tri ulice u gradu, potpisan je 7. marta. Ministarstvo za NIP je prestalo da postoji i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja je preuzelo obaveze, tako da je 7. aprila potpisan novi ugovor, a izvođač radova "Ratko Mitrović" dobio sve potrebne dozvole za početak izvođenja radova u ove tri ulice.
Prema projektu, u Ulici Dragice Pravice biće urađeno oko 735 metara, od Opovačke do ulice Opštinski put u Zrenjaninu, dok je projektnim rešenjem predviđeno da se izgradnja kolovoza u Ulici Slavka Munćana, od Partizanske do slepog kraja ulice, obavi u dužini od  oko 1250 metara.
 
   
 
Očkuje se da radovi budu završeni u roku od tri meseca kako je i predviđeno prvobitnim projektom.
Direktor preduzeća "Vojvodinaput", Zdravko Ilić, koji je takođe obišao radove, kaže da će se najpre uraditi kišna kanalizacija, koja je u Ulici Slavka Munćana najveći problem, a zatim će, kako je rekao, biti urađena i savremena saobraćajnica.