Održano peto ''Banatsko proleće''

Pod ovogodišnjim sloganom "Priroda i mi", u organizaciji Predškolske ustanove Zrenjanin, protekle nedelje održana je peta po redu manifestacija "Banatsko proleće". Na zrenjaninskom Trgu slobode svoje lepršave kreacije na temu prirode, ekologije i očuvanja životne sredine prikazali su mališani iz predškolskih grupa vrtića sa teritorije srednjeg Banata, a među njima i iz šest vrtića iz našeg grada: Bambi, Maslačak, Zvončica, Cvrčak, Neven i Snežana.
 
      
 
Završnu priredbu na Trgu slobode, u petak je otvorio predsednik Skupštine grada, Aleksandar Marton, koji je pozdravio mališane, njihove vaspitače i ukazao na značaj negovanja navika i svesti o očuvanju prirode još od najmlađeg uzrasta.
- Poslednjih godina, pa i decenija, svedoci smo velikih problema sa zagađenjem životne sredine, i upravo zato značajno je da edukujemo najmlađe generacije da čuvaju svoju okolinu. Ovakva manifestacija jedan je od načina na koji tu edukaciju sprovode Grad Zrenjanin i Predškolska ustanova i drago nam je što se u nju svake godine uključuje velik broj mališana – rekao je Aleksandar Marton.
 
 
Završnoj priredbi manifestacije "Banatsko proleće" prethodile su i druge aktivnosti, pa je tako 9. maja, održan i kviz na temu ekologije, a upriličeno je i otvaranje prigodne bio-bašte.