Sanja Cvrkota bronzana na EP u karateu u Cirihu

Sanja Cvrkota, članica karate kluba "Zadrugar" iz Lazareva, kao članica  reprezentacije Srbije osvojila je bronzanu medalju u borbama u ekipnoj konkurenciji na 46. Evropskom prvenstvu u karateu u Cirihu. Ženski karate tim Srbije nastupao je  u Švajcarskoj u sastavu Sanja Cvrkota, Tamara Filipović, Ivana Čomagić i Branka Aranđelović. 
 
 
Ovim lepim sportskim povodom, talentovanu karatistkinju ugostio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, u još jednom u nizu prijema za uspešne sportiste iz našeg grada. Prijemu su prisustvovali i Sanjin trener Miloš Erić, sportski direktor Karate federacije Srbije Predrag Stojadinov i predsednik Stručnog saveta Karate saveza Vojvodine Milan Kovačević, a u svojstvu domaćina i član Gradskog veća Zrenjanina zadužen za sport mr Vojislav Matić i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Srđan Bogaroški.  
 
 
Karate klub "Zadrugar", uzorni sportski kolektiv iz Lazareva, među brojnim takmičarima koji u njemu treniraju, iznedrio je i Sanju Cvrkotu koja je, već svojim prvim nastupom u seniorskoj konkurenciji, pokazala da joj predstoji uspešna sportska karijera. O nastupima na EP u Švajcarskoj, Sanja kaže:
- U prvom kolu smo savladale Austriju 2:0, potom i Finsku istim rezultatom. U četvrtfinalu bile smo bolje od Bosne i Hercegovine 1:0, da bi smo od Francuske izgubile tek u četvrtom, ekstra meču. U borbi za treće mesto pobedile smo Italijanke 1:0.
 
Od svojih budućih aktivnosti i takmičenja, Sanja izdvaja nastupe na regionalnom prvenstvu Evrope u Ankari, Kupu Srbije, a od septembra slede Balkansko, Mediteransko i Svetsko prvenstvo. Kaže da joj je nastup na EP u Švajcarskoj bio veoma značajan, s obzirom da se upoznala s konkurencijom u seniorskoj kategoriji.
- Između juniorske i seniorske konkurencije velika je razlika i teško je boriti se protiv daleko iskusnijih takmičarki, ali sam ipak videla da sa mnogima iz svoje kategorije mogu da se ravnopravno nosim. Nadam se da će narednih godina, kada steknem iskustvo, to sve ići još bolje – istakla je Cvrkota.
 
 
Predsednik zrenjaninske Skupštine rekao je da se dobri sportski rezultati takmičara i ekipa iz našeg grada ređaju u nizu i da je Sanja Cvrkota, osvajanjem bronzane medalje u Cirihu, bila uspešan ambasador svoje zemlje, ali i ove sredine.
- Cilj nam je da javnost Zrenjanina upoznamo sa svim dobrim rezultatima naših sportista i time pošaljemo jasnu poruku da imamo mlade i talentovane ljude koji i u teškim vremenima u nekoj oblasti postižu odlične rezultate i da i drugi, pre svega njihovi vršnjaci, treba da pođu istim putem – dodao je Marton. 
 

 

Član Gradskog veća Grada Zrenjanina Vojislav Matić pozdravio je Sanjin uspeh, a veoma pohvalno se izrazio i o radu njenog kluba.
- Velike zasluge za Sanjine rezultate imaju ljudi u klubu, na čelu s trenerom Milošem Erićem, i karate klub "Zadrugar" može da posluži kao model ostalim sportskim organizacijama na teritoriji Grada Zrenjanina kako se sistematskim i stručnim radom dolazi do uspešnih rezultata – istakao je Matić.