U Kleku će se igrati i košarka

Osnovnu školu "Jovan Dučić" u Kleku juče su posetili član Gradskog veća Grada Zrenjanina zadužen za sport, mr Vojislav Matić, i generalni sekretar gradskog Sportskog saveza, Srđan Bogaroški. Oni su predstavnicima škole i mesne zajednice uručili prigodnu donaciju – garnituru košarkaških tabli i obruča, koji su postavljeni na terenu u školskom dvorištu, kao i jednu "Molten" košarkašku loptu.
 
     
 
Ovom donacijom biće omogućeno deci iz Kleka da igraju i košarku, da se organizuju turniri i utakmice, jer u ovom selu, poznatom "rasadniku" odbojkaških talenata, ima i potencijalnih košarkaša. Uostalom, i jedan Dejan Bodiroga rodom je baš iz Kleka, pa su domaćini sa zadovoljstvom konstatovali da će košarkaški teren privući mnogo dece da se bave sportom. To je istakao i proslavljeni odbojkaški reprezentativac, a sada neumorni sportski promoter, Vladimir Vanja Grbić.
 - U odrastanju smo se svi bavili i fudbalom i košarkom i odbojkom i tenisom, pa neka i sada svestranost dovede do kvaliteta i neka neko od ove dece sebe nađe i u košarci. Važno je baviti se sportom i razvijati ličnost na pravi način. I mi odbojkaši smo, tokom treninga, često koristili table i obruče za određene vežbe, a ovom akcijom sada dajemo i svojevrsnu podršku našem Bodirogi, nakon što je postao potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije – rekao je Vanja Grbić. 
 
     
 
Član Gradskog veća Zrenjanina Vojislav Matić u šali je rekao da je morao da pita Vanju Grbića da li sme u Klek da donese nešto mimo odbojaških rekvizita, nakon čega je usledio potvrdan odgovor.
 - Želim deci iz Kleka da što češće koriste ne samo ovaj, već i sve sportske terene koji su im na raspolaganju, a pre svega da budu dobri đaci – poručio je juče Matić učenicama i učenicima OŠ "Jovan Dučić".