Devedeset godina postojanja KK "Banat"

Kuglaški klub "Banat" proteklog vikenda obeležio je 90 godina postojanja, a pored mnogobrojnih članova i gostiju, svečanosti je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Goran Kaurić.
On je tom prilikom istakao da je KK "Banat" još jedan od dokaza da je Zrenjanin grad sportova.
- Ovaj klub već devet decenija opstaje i radi u našem gradu i siguran sam da veliki broj Zrenjaninaca i ne zna da su upravo ovi kuglaši prvaci sveta, i to u tri kategorije: omladinskoj, kadetskoj i seniorskoj, s tim što su ove godine u Sarajevu po drugi put odbranili titulu svetskog prvaka i na tome im čestitam – rekao je Kaurić, izrazivši zadovoljstvo što je ova kuglana, iako dosta stara i tehnički prevaziđena, održavana besprekorno.

 


- U uslovima kada je kriza i kada sredstava nema dovoljno, ovo jeste pozitivan primer kako se domaćinski radi i kako se entuzijazmom mogu postići dobri rezultati. Potrudićemo se da ovim sportistima omogućimo bolje uslove i kvalitetniji rad, posebno jer je veliki broj mladih ljudi koji se bave ovim sportom – dodao je on.
Dušan Popadić, generalni sekretar kluba, kaže da je ovo slavan trenutak za "Banat", jer je muška ekipa ušla u super ligu. Reč je o uglavnom mladim igračima, što je, kako kaže, najlepši dar za jubilej.

 


- Imamo i školu kuglanja koja nam omogućava da kvalitetne igrače ubacujemo u reprezentaciju Srbije, tako da smo redovni posetioci kampa kuglanja koji organizuje Kuglaški savez Srbije i naši kuglaši su članovi pionirskih, kadetskih, odnosno juniorskih selekcija. "Banat" se oslanja na mlade, i veruje samo mladima – rekao je Popadić, navodeći da u školi trenutno ima oko dvadesetak devojčica i desetak dečaka koji redovno prisustvuju treninzima. 
Devedeset godina postojanja, članovima "Banata" čestitao je i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović.