Modest Dulić u Zrenjaninu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Modest Dulić posetio je danas Zrenjanin i tom prilikom razgovarao sa gradonačelnikom dr Miletom Mihajlovim, njegovim saradnicima i sportskim radnicima našeg grada.
Kako je rekao današnja poseta prilika je da se napravi sažetak svega što je urađeno, obilazak realizovanih projekata, kao i dogovor o daljim planovima.

 

 


- Grad Zrenjanin je grad koji izuzetno vodi računa o sportistima i sportu, grad sa najboljom sportskom infrastrukturom, zahvaljujući razumevanju čelnika grada, dobrim sportskim savezom, ali i dobroj komunikaciji sa našim sekretarijatom – rekao je Dulić.
Prema njegovim rečima, tema koja se, kako kaže, redovno otvara kada se nađe u Zrenanjinu, jeste i zatvoreni bazen.

 


- Fond za kapitalna ulaganja je onomad doneo odluku da finansira sanaciju otvorenog bazena, međutim, pojavio se problem i sa zatvorenim objektom. Sada bi, posle skupštinske odluke o rebalansu budžeta, trebalo da se donese odluka za obezbeđivanje sredstava za sanaciju zatvorenog bazena, tako da plivači koji su stvarno najbolji dobiju uslove da treniraju, onako kako to imaju njihovi konkurenti iz regiona. Trudićemo se da ta sredstva budu što pre na raspolaganju kako bi sledeću godinu ti momci mogli da postignu maksimalnu formu pred nastup na olimpijskim igrama – objasnio je Dulić rekavši da je današnja poseta i prilika za razgovore sa čelnicima lokalne samouprave o daljoj saradnji kao i o tome kako će se zajednički ispratiti manifestacija rvačkog prvenstva.

 


Pomoćnik gradonačelnika, Predrag Stankov kaže da je uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport urađeno dosta projekta, a poslednji je košarkaški teren u naselju 4. juli.
- Jedan od projekata koji smo radili bio je i renoviranje stare hale sportova, odnosno osposobljavanja jednog dela za stonotenisere što se pokazalo kao odličan potez, i to je nadam se doprinelo odličnom rezultatu koji su postigli članovi tog kluba. Dogovorili smo i naredne poteze, biće to neki veliki kapitalni projekti, ali i manji kako bi se što više mladih opredelilo sportu – rekao je Stankov.
Nakon prijema u Plavom salonu, organizovana je poseta stonoteniskom klubu «Banat» i svečano je pušten u funkciju pomenuti košarkaški teren u naselju 4. juli.