Natkrivanje nove pijace

Javno komunalno preduzeće „Pijace i parkinzi” završilo je radove na natkrivanju postojeće konstrukcije na glavnoj gradskoj pijaci koju je juče obišao zamenik gradonačelnika Goran Kaurić.
- Ovim radovima poboljšan je standard i kvalitet, a time će prodavcima biti omogućeni bolji uslovi za rad, a to će se biti od značaja i za ovdašnje kupce, kojih koliko vidim ima u velikom broju. Ovo je samo početak, a u skladu sa prilivom sredstava planiramo da ceo ovaj deo rešimo na isti način tako da i  u lošim vremenskim uslovima dobijemo pijacu koja će moći nesmetano i u punom kapacitetu da radi – rekao je Kaurić.

 


Direktor JKP «Pijace i parkinzi» Borivoje Doroslovački objasnio je da je cilj projekta poboljšanje uslova kako za prodavce tako i korisnike usluga.
-To smo ostvarili sospstvenim sredstvima, a vrednost projekta je 2,3 miliona dinara. Karakteristika je u tome što je su nadstrešnice pokrivene poligalom koji zaustavlja UV zračenje, otporan je na vatru i nije sklon lomljenju. Osnova je u tome da zaustavi zrake kako bi se roba, posebno na zelenom delu pijace očuvala – rekao je Doroslovački naglasivši da je projekat realizovan uz podršku osnivača, odnosno Grada Zrenjanina, a da su zahtevi korisnika za rešavanje nadkrivanja prisutni već duži period.

 


Pritom, kako kažu u ovom preduzeću, maksimalno se ispoštovao odnos cene i kvaliteta, postavljanjem „Poligala“ , a od sada, na tom delu pijace, neće biti razapetih „šatorskih krila i najlonskih cerada“ koje su štitile izloženu robu korisnika tezgi, a u isto vreme otežavale komunikaciju i prilaz građanima.
U JKP «Pijace i parkinzi» zadovoljni su jer su postignuti  rezultati ovim projektom omogućen komfor svim kupcima koji dolaze na pijacu, dok su korisnicima tezgi učvrstili već postojeću dobru poslovnu saradnju i omogućili im da kvalitetnije i efikasnije dalje posluju.