''Drekslmajer'', uz podršku Vlade APV, zapošljava novih 130 radnika

Predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić i generalni direktor kompanije "Drekslmajer" za jugoistočnu Evropu i Aziju Zigfrid Angerer potpisali su danas u Zrenjaninu Ugovor o subvencijama za zapošljavanje novih 130 radnika, u okviru "Projekta BMW". 
 
Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Miroslav Vasin, direktor Fonda za podršku investicijama u Vojvodini Branislav Bugarski i gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov. 
 
 
Pojedinačnim iznosom od 130.000 dinara po radniku, Vlada AP Vojvodine, preko pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, i u saradnji s Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijalom u Zrenjaninu, sufinansiraće nova zapošljavanja u ovoj nemačkoj kompaniji, koja će u zrenjaninskom pogonu tada brojati 1650 radnika.
 
- Posle perioda krize, gotovo svakodnevno u Vojvodini imamo otvaranje nekog novog ili proširenje postojećeg pogona. Današnji događaj ravan je otvaranju neke nove fabrike, jer smo stvorili preduslov da još 130 porodica iz Zrenjanina i okoline ostvari egzistenciju. Drago nam je što "Drekslmajer" proširuje proizvodnju, zadovoljan uslovima u Zrenjaninu i našom dosadašnjom saradnjom – rekao je vojvođanski premijer dr Bojan Pajtić i podsetio da je pokrajinska Vlada, u protekle četiri godine, samo preko programa za samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, zaposlila preko 20.300 ljudi, od čega više od 800 u Zrenjaninu.
 
 
Zigfrid Angerer je istakao da su svi dosadašnji dogovori o saradnji obostrano ispoštovani, i od strane kompanije čiji je jedan od direktora, i od strane pokrajinskih vlasti.
- Drago nam je što se privreda ovde razvija, i u svetlu toga i naša kompanija, tako da smo u mogućnosti da zapošljavamo nove radnike i ispunimo naša obećanja. Mi u Zrenjaninu vidimo pozitivnu budućnost, i ističemo dobru saradnju i razumevanje lokalne samouprave. Ako i nastanu neki problemi, u vrlo kratkom vremenu možemo da sednemo zajedno, da razgovaramo o problemima i da ih rešavamo – istakao je Angerer, što je potvrdio i gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov.
 
- Svako novo radno mesto izuzetno je značajno za sam grad i to je prioritet i Vlade Vojvodine i lokalne samouprave Zrenjanina, a nova zapošljavanja najbolje govore koliko su investitori zadovoljni Zrenjaninom, da žele da ostanu u njemu i razvijaju nove kapacitete – rekao je Mihajlov. 
 
 
Podsećamo, pogon kompanije "Drekslermajer", prateće automobilske industrije za proizvodnju specijalnih kablovskih setova, otvoren je maja 2008. godine, u industrijskoj zoni "Bagljaš". Proizvodnja je počela sa 350 radnika, a sada se u kompaniji već razmišlja i o fizičkom proširenju proizvodnih pogona i preseljenju dela proizvodnje iz drugih zemalja. S obzirom da se proizvodi iz pogona u Zrenjaninu u celosti izvoze, kompanija je najveći izvoznik u srednjebanatskom regionu, prema aktuelnim podacima Regionalne privredne Komore u Zrenjaninu.