Goran Kaurić posetio Poslovni inkubator Zrenjanin

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić posetio je zrenjaninski Poslovni inkubator, obišao njegove korisnike, i u razgovoru s direktorom Bojanom Ljutićem upoznao se s aktivnostima i planovima ovog preduzeća, osnovanog sa namerom da podrži preduzetnički proces preduzeća koja se bave informacionim tehnologijama i podstiče njihovu inovativnost, kao i da pruži podršku kompanijama i investitorima u prvoj fazi poslovanja u Zrenjaninu, do opremanja svojih poslovnih prostora. 
 
      
 
Od osnivanja Poslovnog inkubatora, 2006. godine, kroz njega je prošlo više od 20 preduzeća, koja su, nakon perioda "inkubacije" koji traje do tri godine, potražila sopstveno mesto na tržištu. Inkubator danas raspolaže sa 750 kvadratnih metara prostora, 18 kancelarija, dve sale za sastanke. Rad poslovnog inkubatora finansira se, gotovo u celosti, budžetskim sredstvima Autonomne pokrajine Vojvodine, dok manji deo dotira Grad Zrenjanin. 
 
Zamenik gradonačelnika Zrenjanina rekao je, nakon obilaska Poslovnog inkubatora, da je osnovni razlog njegove posete adaptacija još jednog sprata "Vodotornja" za potrebe inkubatora, i da to najbolje demantuje priče da u gradu nema preduzetničke inicijative.
- Inkubator je s radom krenuo na jednom spratu, sada zauzima već tri, i drago mi je da postoji interesovanje novih firmi za poslovanje u okviru ovog prostora. Osnivači firmi izražavaju zadovoljstvo što im je pružena prilika da u Poslovnom inkubatoru započnu posao, da sa svojim planovima i proizvodima izađu na tržište – istakao je Kaurić i podsetio da su i velike kompanije, poput "Drekslmajera", "Gecea" i drugih u Srbiji krenule upravo iz ovog inkubatora, a sada su među najvećim poslodavcima na teritoriji Zrenjanina. 
 

 
Direktor Poslovnog inkubatora, Bojan Ljutić, naveo je da se inkubator bavi najosetljivijim periodom u poslovanju novoosnovanih firmi, da te firme, nakon izlaska na tržište, prate druge stručne službe, kao i da je inkubator realizovao neke od projekata jedinstvenih u Srbiji. 
- U saradnji s Tehničkim fakultetom "Mihajlo Pupin" realizovali smo softver za srednja i mala preduzeća, dok smo, u saradnji sa Školskom upravom Zrenjanin i uz podršku stanara inkubatora, firme "HD film", realizovali projekat pripreme učenika osnovnih škola za prijemne ispite iz matematike, kroz predavanja nastavnika koja su direktno prenošena putem interneta, uz mogućnost preuzimanja snimaka. Sve je moglo da se prati potpuno besplatno, a o interesovanju za ovaj projekat govori i podatak da je sajt inkubatora, tokom njegove realizacije, zabeležio preko 50 hiljada poseta – istakao je Ljutić i najavio, kao svojevrsnu "ekskluzivu", da će od jeseni u inkubatoru početi da posluje italijanska kompanija "Fultek", čije su aktivnosti usmerene ka povezivanju italijanskih i srpskih kompanija u oblasti metalske industrije