''Noć istraživača'' u Zrenjaninu 23. septembra

U Kulturnom centru  i u Narodnom muzeju u Zrenjaninu  23. septembra biće organizovana  "Noć istraživača", u okviru evropskog programa promocije nauke, najavila je direktorka Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu Smiljana Mirkov. Zrenjanin se, tako, uključuje u manifestaciju koja se po sedmi put održava širom kontinenta, s ciljem da u jednom danu, praktično večeri i noći, kroz zabavu, predstavi nauku velikom broju ljudi, svih uzrasta i različitog obrazovanja. U organizacju ovogodišnje "Noći istraživača" uključilo se više od 200 gradova u 32 zemlje, a u Srbiji će, osim Zrenjanina, programi biti organizovani i u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.
 
 
 
"Noć istraživača" je u Srbiji po prvi put organizovana prošle godine, kada je učestvovao samo Novi Sad. Tom prilikom, oko 9000 posetilaca prisustvovalo je izvođenju 45 eksperimenata i demonstracija, održano je 5 takmičenja, jedan koncert i predstava za decu.
 
Predstavljajući Visoku  tehničku školu strukovnih studija, kao organizatora do sada najveće naučne i najzabavnije manifestacije  u Zrenjaninu, Mirkov je rekla da će učesnici u Zrenjaninu biti učenici devet škola i tri udruženja građana.
 
Počev od 16 sati, pa do 01 posle ponoći, na dve pomenute lokacije, biće  izvedeno 13 eksperimenata, predstavljeno šest izložbi, tri scenska prikaza i održana dva takmičenja.
 
Više o manifestaciji "Noć istraživača" na sajtu  www.nocistrazivaca.rs