Od danas moguće besplatno čipovanje ljubimaca

U okviru akcije besplatnog vakcinisanja i trajnog obeležavanja vlasničkih pasa, koju sprovodi Grad Zrenjanin u saradnji sa Udruženjem za zaštitu životinja „Đurđevo”, zainteresovani građani od danas mogu besplatno čipovati svoje ljubimce.
 
 
Protekle nedelje upriličeno je potpisivanje ugovora sa predstavnicima šest veterinarskih stanica koje su podržale ovu akciju i u kojima će se raditi čipovanje.
Veterinarske stanice, odnosno ambulante u kojima će zainteresovani moći da vakcinišu i čipuju pse u Zrenjaninu jesu „Ultimat vet”, „Veterina Dimić” i „Taurus”,  u Elemiru je to VS „Pega”, u Tarašu VA „Mihailo-VET” i u Mužlji SVA”Veterinar”.
Kako je istakao Predrag Jeremić, koordinator radne grupe zadužene za sprovođenje programa za napuštene životinje u gradu, tri hiljade čipova doniralo je Ministarstvo poljoprivrede, odnosno republička Uprava za veterinu, od kojih će polovina biti besplatna, dok će za preostalih 1500 vlasnici pasa platiti određenu nadoknadu prilikom čipovanja. 
 
 
Ističući da se Grad Zrenjanin rado odazvao ovoj akciji, Goran Kaurić, zamenik gradonačelnika, napomenuo je da smo sami proizveli problem pasa lutalica puštajući svoje ljubimce na ulicu, te da se ovim putem pokušava smanjiti broj napuštenih životinja. Biljana Gligić, direktorka JKP „Čistoća i zelenilo”, istakla je da je građanima dostupan telefon prihvatilišta za pse (064-8116878) tokom 24 časa, te da se mogu javiti ukoliko žele da udome ili da prijave izgubljenog ili zalutalog psa.
Toj konferenciji za novinare prisustvovale su i Monika Brukner, predsednica Udruženja za zaštitu životinja „Đurđevo” kao i Slavka Kartal, šef odseka Veterinarske inspekcije.