Od decembra probna proizvodnja u novoj fabrici ''Meka plast''

Dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik grada Zrenjanina i Predrag Stankov, pomoćnik gradonačelnika zadužen za investicije, obišli su danas gradilište pogona fabrike "Meka plast" u Zrenjaninu, koja će od prvog decembra početi sa probnom proizvodnjom plastičnih delova za automobile kompanije "Fijat".
 
 
      
 
Željko Isakov, direktor kompanije "ISCO", koja pruža logističku podršku "Meka plastu", zahvalio se na podršci Grada Zrenjanina i ostvarenoj saradnji.
- Želimo da novac ostane u Zrenjaninu, pa ćemo zaposliti lokalni inženjerski kadar, a koristićemo usluge firmi iz Zrenjanina, kako bismo na ovaj način doprineli privrednom razvoju lokalne sredine. Ove nedelje zatvaramo objekat vratima i prozorima, očekujemo dolazak mašina i krećemo sa probnom proizvodnjom, koja će trajati sve do marta sledeće godine, kada nas očekuje i sklapanje novih "Fijat" automobila. Proizvodni proces je takav da mi činimo poslednju kariku lanca i kad iz ove fabrike ode poslednji kamion, u roku od sat vremena je gotov nov automobil – objasnio je Željko Isakov, i dodao da je u planu i sklapanje ugovora sa "Dačijom" i "Renoom". Kako je istakao, dnevni kapaciteti fabrike biće oko sedam punih kamiona  prema "Fijatu". 
 
      
 
Dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik grada Zrenjanina, ocenio je da je dolazak jedne od najvećih firmi za proizvodnju plastičnih delova za automobile veoma dobro za privredni razvoj grada.
- U objekat je uloženo oko tri i po miliona evra, ali za naše građane je posebno značajno što sledi zapošljavanje oko 150 radnika, uglavnom visokoobrazovng kadra, odnosno inženjera mašinske struke. S obzirom na to da ovoj kompaniji sledi dalje razvijanje, ovo nije konačan broj, i očekujemo da ćemo u našem gradu imati jednu od najmodernijih fabrika za proizvodnju plastičnih delova za automobile u Evropi – zaključio je dr Mileta Mihajlov, koji se zahvalio kompaniji "ISCO" na logističkoj podršci, zahvaljujući kojoj je menadžment "Meka plasta" odlučio da investira u Zrenjanin.