Održan ''Stripolis 2011''

Treći festival autorskog i internacionalnog stripa "Stripolis 2011" u  organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina održan je od 6. do 8. oktobra. Reč je o jedinstvenim pogramima koji su se realizovali na  tri lokacije u gradu. Treći put kao domaćin i izdavač, za pohvalu, Kulturni centar Zrenjanina predstavio je ovaj jedinstven i kapitalan poduhvat u kulturi svim ljubiteljima "devete" umetnosti.
 

- Projekat "Stripolis" nas upisuje na mapu najznačajnijih kulturnih brendova u zemlji. Pojava ovakvog časopisa omogućila je raznovrstan i različit uvid u izražajne mogućnosti ovog medija. Takođe je doprinela boljem povezivanju, komunikaciji i prožimanju različitih kultura na jednom mestu – navodi Ankica Dostanić, direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.
 
- Ovogodišnje izdanje časopisa predstaviće na 180 strana strip radove sa gotovo svih kontinenata i autora koji nikada nisu objavljivali na ovim prostorima, a predstavljaju priznate i eminentne autore – naveo je Branko Đukić, urednik časopisa "Stripolis".
 
 
Mišo Živanov, jedan od autora i dizajner časopisa, kaže da su se organizatori potrudili da i ove godine obraduju sve ljubitelje stripa i upriliče događaj za pamćenje.
- Na osnovu komentara sa beogradskog salona stripa autori i uredništvo časopisa uspeli su da nadmaše prethodno izdanje časopisa, a i organizacija ovogodišnjeg Festivala učinila je da Zrenjanin ima stvarno čime da se ponosi – istakao je Živanov.