Perležanima uskoro nova ambulanta i uređeniji park

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov danas je posetio Perlez i obišao radove na rekonstrukciji zgrade ambulante i parka u centru ovog sela. Jednospratna zgrada ambulante kompletno se rekonstruiše, uključujući radove na krovu, fasadi i enterijeru, a pitanju je ne samo zgrada u kojoj je smeštena zdravstvena ustanova, već i  značajan objekat graditeljske baštine, podignut pre oko 140 godina. Na spratu se nalazi i nekoliko stanova, koji su u vlasništvu Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov" i koje koriste radnici zaposleni u ovoj ustanovi. Iz svih navedenih razloga pristupilo se temeljnoj rekonstrukciji objekta, koju izvodi preduzeće "Arhipro" d.o.o. iz Beograda
 - Kao što se i moglo videti prilikom obilaska, ovo je jedna obimna i temeljna reparacija i u ovaj projekat uloženo je oko 18 miliona dinara iz budžeta Grada Zrenjanina. Očekujem da će radovi biti završeni tokom naredna dva meseca i da ćemo dobiti izuzetno lepu ambulantu koja će služiti građanima Perleza u narednom periodu – istakao je nakon obilaska radova gradonačelnik Mihajlov.
 
      
 
Direktor Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov" Zrenjanin dr Borislav Đorđević rekao je da odavno postoji potreba za rekonstrukcijom ovog objekta, koji će, po završetku radova biti jedan od najlepših objekata u okviru Doma zdravlja.
- Perlez je veliko mesto, i ovdašnji pacijenti zaslužuju da se leče u kvalitetnim uslovima i uređenom objektu. Vreme koje je, iskreno se nadam, iza nas, nije dozvoljavalo velika ulaganja, a ovo je sada neko "svetlo u tunelu" koje nagoveštava da ćemo nastaviti ovim tempom i da će grad i naseljena mesta imati objekte zdravstvene zaštite kakve zaslužuju – rekao je Đorđević.
 
      
 
Sekretar MZ Perlez i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina Miloš Minić zahvalio se gradonačelniku i Gradu Zrenjaninu što su prepoznali problem Perležana i pristupili velikoj investiciji za ovo naseljeno mesto.
-  Osim školstva, ljudima je potrebno pružiti i dobru zdravstvenu zaštitu. Ova zgrada, iako datira još od 1873. godine, u dobrom je građevinskom stanju, ali je dugogodišnjim nemarom dovedena u situaciju da je bila neophodna obimna rekonstrukcija. Mesna zajednica u Perlezu odredila je nekih desetak prioriteta koje ćemo postepeno rešavati, poput izgradnje kanalizacije i drugih. Izlazimo građanima u susret i u zavisnosti od njihovih potreba i raspoloživih sredstava definišemo prioritete i na tome ćemo raditi i ubuduće – rekao je Minić. 
 
      
 
Gradonačelnik dr Mileta Mihajlov obišao je i park u centru sela, gde je u toku rekonstrukcija glavne pešačke staze, u dužini nešto većoj od 100 metara. Radove izvodi melenačko preduzeće "Eko Gradnja", a nakon završetka radova, praktično izgradnje potpuno nove staze, žitelji Perleza dobiće uređeniji kutak u centru sela, čime je nastavljeno temeljno uređivanje parka i okoline.