Poboljšani uslovi lečenja u Stajićevu

Dugogodišnji problem u zdravstvenoj ambulanti u Stajićevu konačno je rešen jer je od ove nedelje meštanima tog sela na usluzi još jedan lekar.
Tim povodom ambulantu je obišao zamenik gradonačelnika Goran Kaurić istakavši da se  dosadašnji rad samo jednog lekara pokazao nedovoljnim i da su opravdani bili pritisci ovdašnjih stanovnika da se iznađe rešenje.
 
 
- Od ove nedelje, ponedeljkom, sredom i petkom, radi još jedan lekar, a koliko sam sada mogao čuti od zaposlenih, to će pokriti sve potrebe meštana Stajićeva. Grad je zajedno sa Domom zdravlja «Boško Vrebalov» iznašao dodatna sredstva i lekar je angažovan. Moram istaći da će lekar dva dana nedeljno raditi i u Ečki, što će svakako biti od velikog značaja i za pacijente u tom selu – rekao je Kaurić napominjući da je cilj da sve ambulante budu pokrivene dovoljnim brojem lekara.
- To ipak nije lako, jer su potrebna velika sredstva, primarna zdravstvena zaštita je na teretu budžeta Zrenjanina, a zahtevi su veliki, kako u broju zaposlenih tako i u poboljšanju lošeg građevinskog stanja ambulanti. Počeli smo sa rekonstrukcijama i gradnjom novih ambulanti kako bismo trenutnu situaciju poboljšali – dodao je on.
Direktor Doma zdravlja, Borislav Đorđević kaže da je Stajićevu sada ponuđena mnogo kvalitetnija zdravstvena zaštita jer će lekar sada moći da se bavi i preventivom, a ne samo bolesnim ljudima.
- Činjenica je da to nismo mogli sami da uradimo, ali onog trenutka kada se i Grad potrudio, uspeli smo da odradimo taj posao. Kada je reč o drugim ambulantama limitirani smo propisima koji su jasni i koji kažu da je na 1.600 stanovnika dovoljna jedna lekarska ekipa. Mi ćemo pokušavati, da i preko tog broja angažujemo lekare tamo gde problem postoji. Pratili smo Stajićevo gde se na preglede javljalo i po šezdesetak pacijenata dnevno što je izuzetno mnogo. S ovim smo ugasili mali požar, a vatru ćemo gasiti kasnije – rekao je Đorđević ukazujući da se sa gradskim čelnicima vode razgovori i pokušava iznaći način kojim bi se poboljšali uslovi lečenja i u ostalim mestima.
 
 
Trenutno se, kaže on, radi na rekonstrukciji ambulanti u Perlezu, a radiće se i u Knićaninu, Mužlji, Mesnoj zajednici «Vladimir Rolović» i drugim. Pored toga uskoro počinju i radovi na objektu Hitne službe.
Prilikom posete Stajićevu, Goran Kaurić obišao je i izletište pored Begeja u tom mestu, gde je, kako je rekao, Mesna zajednica dosta toga uradila. Zahvaljujući pomoći Grada u ovom mestu postavljena je i javna rasveta pored veoma prometnog magistralnog puta koja će između ostalog podići bezbednost, posebno dece koja se tuda kreću.