Predstavnici grada i pokrajine obišli ambulantu i crkvu u Mužlji

Dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina i dr Atila Čengeri, pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, obišli su danas, zajedno sa svojim saradnicima, renoviranu Osmu zdravstvenu ambulantu u Mužlji. 
Prema rečima dr Atile Čengerija, iako Sekretarijat nije osnivač domova zdravlja i ambulanti, za njihovu rekonstrukciju se izdvajaju sredstva kada god se za to ukaže potreba. 
 
      
 
- Za potrebe zrenjaninskog zdravstva uložili smo u proteklih pet godina 176 miliona dinara. Za Osmu ambulantu u Mužlji je opredeljeno 600 hiljada dinara, a radilo se o unutrašnjoj rekonstrukciji: unutrašnjem krečenju, nabavci računara i štampača i sitne medicinske opreme, kao i postavljanju spoljašnjeg osvetljenja iz sigurnosnih razloga – rekao je dr Atila Čengeri, dodajući da će uložena sredstva omogućiti građanima Zrenjanina bolje i dostupnije lečenje.
Dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina istakao je se u gradu oduvek brinulo o kvalitetu zdravstvene zaštite. 
-  Počevši od samodoprinosa, kojim je izgrađena zrenjaninska opšta bolnica „Dr Đorđe Joanović“, do sredstava koje grad ulaže u održavanje i izgradnju ambulanata i apoteka,  građani i Grad su pokazali visoko razvijenu svest o značaju brige o zdravlju. Uskoro nas očekuje renoviranje ambulante u Knićaninu i Perlezu, izgradnja apoteka u Orlovatu, Farkaždinu i Kleku, i u narednim mesecima očekujemo i završetak ovih radova – rekao je dr Mileta Mihajlov.
 
 
Predstavnici grada Zrenjanina i Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju AP Vojvodine obišli su potom Katoličku crkvu „Sveta Marija“ u Mužlji, koja će, zahvaljući donaciji „Srbijagasa“ uskoro otpočeti rekonstrukciju krova.