Renovirana fiskulturna sala u OŠ ''Dositej Obradović''

Dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik grada Zrenjanina, Predrag Stankov, pomoćnik gradonačelnika zadužen za investicije, Stevan Gregović, glavni inženjer uređenja i investicija u Direkciji za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina i Saša Samolovac, VD direktora OŠ "Dositej Obradović", obišli su danas adaptiranu fiskulturnu salu u ovoj školi.
 
 
      
 
Gradonačelnik Zrenjanina objasnio je da je vrednost ovog projekta oko tri miliona dinara, a da su sredstva dobijena iz budžeta Grada Zrenjanina.
- Sanirani su krov, oluk, grejanje i staze, sala je okrečena i postavljen je moderan poliuretanski kit pod, čime je ona napokon dovedena u stanje za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Sem toga, sala će od sada biti mesto gde će okupljati učenici koji se bave sportom kao dodatnom aktivnošću, jer ovde treniraju i košarkaši, odbojkaši, karatisti, a saznali smo i da Ivana Španović, naša poznata atletičarka, u ovoj sali radi sa decom – rekao je dr Mileta Mihajlov, koji je najavio da uskoro sledi početak radova i na gradnji fiskulturnih sala u Aradcu i Mihajlovu.
 
 
Saša Samolovac, vršilac dužnosti direktora OŠ "Dositej Obradović", zahvalio se gradskoj upravi i njenim predstavnicima na izdvojenim sredstvima i podsetio da ovu školu pohađa 449 đaka u 20 odeljenja, te da im je nova sala podstrek za dalje sportske i školske uspehe.
- Nadamo se da će se ova saradnja nastaviti, jer nam je zajednički interes da naša škola bude mesto u kome će se izvoditi ne samo redovna nastava, već i mnogobrojne druge aktivnosti. Naši đaci, sem što su dobri učenici, uspešni su i u drugim oblastima, pa je stoga ispred nas period u kojem želimo da unapredimo ovu školu i u tome očekujemo punu podršku Grada i nadležnih institucija – istakao je Saša Samolovac.