Zamenik predsednika Skupštine grada Predrag Jeremić otvorio VII Festival meda

Na Trgu slobode u Zrenjaninu danas je svečano otvoren VII Festival meda, manifestacija koja već tradicionalno, sredinom oktobra svake godine, okuplja proizvođače meda i produkata od meda, opreme i pribora za pčelarstvo. U organizaciji Pčelarskog društva "AKAC" iz Mužlje i Pčelarskog društva "Milivoj Bugarski" iz Zrenjanina, i pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i saveza pčelarskih organizacija Vojvodine i Srbije, festival je ove godine okupio više od 30 izlagača iz mnogih krajeva Srbije koji će svoje proizvode predstaviti do nedelje, 16. oktobra.
 
      
 
Kako ističu organizatori, manifestacija je privrednog, edukativnog, kulturno-zabavnog i humanitarnog karaktera, s ciljem da na jednom mestu okupi pčelare, ljubitelje pčelarstva, proizvođače pribora, opreme i lekova za pčele, prerađivače voska, proizvođače lekovitih i kozmetičkih preparata na bazi pčelinjih proizvoda i drugih prehrambeno lekovitih proizvoda...
 
      
 
Festival je otvorio zamenik predsednika Skupštine grada Predrag Jeremić koji je podsetio da su se na centralnom gradskom trgu oduvek održavali sajmovi i da će Grad Zrenjanin uvek podržavati manifestacije ovakvog tipa. Nakon otvaranja Festivala, Jeremić je obišao i štandove izlagača na Trgu slobode.
 
      
 
U sklopu otvaranja VII Festivala meda upriličen je i prigodan kulturno-umetnički program u kom su učestvovali mališani iz vrtića "Snežana" u Mužlji, kao i članovi mlađeg ansambla zrenjaninskog kulturno-umetničkog društva "Svetozar Marković".