Položen kamen temeljac za izgradnju vrtića na Gradnulici

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov položili su danas kamen temeljac za izgradnju objekta predškolske ustanove, dečjeg vrtića "Alisa u zemlji čuda" u naselju Gradnulica.

 


- Nakon nove sportske hale, medicinske škole, vodovodne, kanalizacione i putne mreže u Zrenjaninu ćemo izgraditi i jednu predškolsku ustanovu. Ovo je dvadeset sedma predškoska ustanova koju gradi Fond za kapitalna ulaganja. Mi jesmo primarno investirali u one projekte koji donose nova radna mesta koji donose razvoj ekonomije, ali sve to nema smisla ukoliko to nemamo kome da ostavimo. Predškolske ustanove treba da poboljšaju uslove života najmlađih, onih koji dolaze posle nas. U ovo obdanište smo finansirali 60 miliona dinara i već sledeće školske godine deca iz ovog dela grada dobiće priliku da odrastaju u jednom izuzetno modernom i lepom objektu - rekao je Pajtić.

 


Gradonačelnik Mihajlov istakao je da je osnovna smisao svakog ulaganja, ulaganje u buduće generacije.
- Grad Zrenjanin posebnu pažnju posvećuje deci, tako i ovoga puta. U naredna tri meseca gradićemo objekat koji će biti završen početkom iduće godine. Uložena su sredstva Fonda za kapitalna ulaganja, 60 miliona dinara, 19 miliona je dao Grad, dok je oko tri miliona dinara obezbedila mesna zajednica "Gradnulica". Svima se zahvaljujem. U ovoj mesnoj zajednici imamo tri zabavišta - dva državna i jedno privatno, ali su kapaciteti nedovoljni. Ovo zabavište će, u prvoj fazi, imati kapacitet za 150 dece, dok druga faza predviđa proširenje kapaciteta za još oko stotinu dece - rekao je Mihajlov.

 


Predsednik Saveta Mesne zajednice "Gradnulica", Ivan Vukov, kaže da je novac za projekte obezbedila ta mesna zajednica, i to iz sredstava samodoprinosa - 2,7 miliona dinara, a ostatak, do 4 miliona, koliko je prikupljeno, biće uloženo za opremanje objekta.
- Nadamo se da će prva faza obezbediti mesta za 150 dece, dok druga faza predviđa opremu i proširenje za još stotinu dece – rekao je Vukov.
Na području zrenjaninskog naselja "Gradnulica", koje ima oko 10.000 stanovnika, predviđena je izgradnja predškolske ustanove ukupne površine 1.208,67m2, na parceli površine 3000 kvadratnih metara.