Zahvalnice Udruženja RVI Mihajlovu i Martonu

Gradonačelniku Zrenjanina, dr Mileti Mihajlovu, i predsedniku Skupštine grada, Aleksandru Martonu, danas su predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida Zrenjanina uručili Zahvalnice, u znak ostvarene saradnje, pružene pomoći i zalaganja lokalne samouprave da se završi i otkrije spomen-obeležje našim sugrađanima, poginulima u ratnim sukobima od 1991-1999. godine na teritoriji bivše Jugoslavije. Priznanja je Mihajlovu i Martonu uručio predsednik Udruženja RVI Jovica Pilipović.
 
 
Zahvaljujući na priznanju, gradonačelnik Mihajlov istakao je da je to rezultat dobre saradnje između Grada Zrenjanina i Udruženja RVI.
- Sve što činimo prema ovom udruženju, činimo iz ljudskih i moralnih razloga. Saradnja je i do sada bila dobra i učinićemo sve što je u našoj moći i moći gradske uprave da se ratnim vojnim invalidima izlazi u susret, da im se pomogne i olakša život u budućnosti – rekao je gradonačelnik Mihajlov.
 
      
 
Predsednik zrenjaninske Skupštine Aleksandar Marton podsetio je na uspešnu saradnju Grada Zrenjanina sa nevladinim sektorom, brojnim organizacijama i udruženjima građana, pa tako i sa Udruženjem ratnih vojnih invalida.
- Smatram da to Udruženje kvalitetno radi i veoma dobro zastupa interese svojih članova. Čast je dobiti zahvalnicu od ljudi koji su, u nesrećnom periodu devedesetih godina, boreći se za otadžbinu izgubili zdravlje, njihovi saborci i živote.  Grad Zrenjanin mora voditi računa o njima, i ne samo zbog ove zahvalnice, mi ćemo, svakako, nastaviti uspešnu saradnju – istakao je Aleksandar Marton, prilikom današnje svečanosti u Gradskoj kući.