Bolji uslovi za smeštaj najstarijih Zrenjaninaca

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić obišao je danas Gerontološki centar u Zrenjaninu, koji je zahvaljujući završetku sanacije prvog sprata najstarijeg stambenog bloka značajno povećao nivo usluga svojim korisnicima.


-Uslovi u kojima žive naši najstariji sugrađani su izuzteni i siguran sam da je sada Gerontološki centar u Zrenjaninu među najboljima u Srbiji. Zgrada C u kojoj se sada nalazimo izgrađena je 1966. godine, a sada je završena sanacija prve etaže koja je sada izuzetno sređena, a korisnicima obezbeđuje sve neophodn uslove. Drago mi je što će, zahvaljujući Gradu, i druga etaža biti uskoro adaptirana –  rekao je Kaurić.
Direktorka Gerontološkog centra Zorica Vučković, kaže da se, iako je Gerontološki centar u Zrenjaninu u nadležnosti republičkih ministarstava, a osnivač je Autonomna pokrajina Vojvodina, ta ustanova nalazi u Zrenjaninu i tako najveći broj lica koji zbrinjava jeste sa teritorije našeg grada.


- Izuzetno mi je drago kada predstavnici lokalne vlasti dođu u posetu našoj ustanovi. Danas smo zamenika gradonačelnika upoznali sa svim onim što je u našoj ustanovi do sada urađeno i sa budućim planovima. Zaista, ono što nama jeste važno je da smo sada u raspodeli budžeta za 2012. godinu dobili sredstva za adaptaciju naše najstarije zgrade i vrlo skoro, za oko dva do tri meseca, imaćemo otvaranje i ovog, drugog sprata u toj zgradi, adaptiranog kao što je to urađeno na prvim. Na taj način ćemo značajno povećati i uticati na poboljšanje kvaliteta smeštaja naših korisnika – kazala je Vučković.