Sastanak gradonačelnika sa ovdašnjim poljoprivrednicima

Na inicijativu Boška Kojčića, predsednika odborničke grupe zrenjaninskih demokrata u Skupštini grada, danas je, u sali Gradskog veća, organizovan sastanak poljoprivrednika s teritorije Grada Zrenjanina sa gradonačelnikom dr Miletom Mihajlovim.
 
Kojčić kaže da je na tu ideju došao nakon što je saslušao probleme poljoprivrednika iz Tomaševca, Perleza, Botoša, Orlovata i drugih mesta.
- Smatrao sam da one najuglednije, kao i one mlade snage, uspešne koji se poljoprivredom bave čisto i pošteno, pozovem kako bi ukazali gradonačelniku na probleme i pokušali da iznađemo načine kako bi im mogla pomoći lokalna samouprava – rekao je Kojčić.
 
 
 
Kako je objasnio, grad, u okviru agrarnog budžeta, izdvaja novac, rešenja i imenuje komisiju za zakup poljoprivrednog zemljišta, ali sve to bi moglo mnogo bolje funkcionisati, a ovaj sastanak je najbolje mesto za iznošenje svih primedbi.
- Na taj način ću, kao predsednik odborničke grupe, sve to moći da unesem u skupštinski dnevni red, kako bismo popravili situaciju – dodao je on.
 
Inače, tokom tog razgovora moglo se zaključiti da svako selo ima svoje specifičnosti, ali i to da su ovdašnji poljoprivrednici najviše nezadovoljni problemima koji su u vezi sa zakupom poljoprivrednog zemljišta.
 
Bilo je reči i o radu gradske komisije za zakup u kojoj bi, prema njihovom mišljenu, moralo biti i onih koji se poljoprivredom bave, korisnijoj raspodeli novca iz agrarnog budžeta, mogućem udruživanju zarad lakšeg zakupa zemljišta, uređenju atarskih puteva i brojnim drugim pitanjima koji muče ovdašnje poljoprivrednike.