Sastanak gradonačelnika sa poljoprivrednim proizvođačima

Kako je inicirao Boško Kojčić, predsednika odborničke grupe demokrata Zrenjanina u Skupštini grada, danas je u sali gradskog Veća održan sastanak poljoprivrednih proizvođača područja Zrenjanin sa gradonačelnikom grada Zrenjanina dr Miletom Mihajlovim.

 

Kojčić kaže da je na ideju sastanka došao nakon razgovora sa poljoprivrednicima iz Tomaševca, Perleza, Botoša, Orlovata i drugih sela.
- Smatrao sam dobrom idejom da dogovorimo sastanak najuglednijih poljoprivrednih proizvođača, uključujući i one mlade, sa gradonačelnikom, kako bi oni mogli da informišu gradonačelnika o ključnim problemima i mogućim rešenjima, najboljim koji se mogu naći i da podrže lokalna samouprava može da obezbedi - rekao je Kojčić.

 

 

Kako je objasnio, Grad izdvaja sredstva iz budžeta za poljoprivredu, ali sve bi to moglo funkcionisati i bolje, a ovaj sastanak je pravo mesto za sugestije i predloge ili žalbe.
- Na ovaj način ja ću, kao predsedavajući odbornničke grupe, moći da obavestim Skupštinu o tome kako bi se situacija poboljšala - dodao je on.

 

Tokom diskusije moglo bi se zaključiti da svako selo ima svoje specifične probleme, ali poljoprivrednici uglavnom nisu zadovoljni iznajmljivanjem poljoprivrednog zemljišta.

 

Razgovaralo se i o radu gradske komisije za zakup, a prema njihovom mišljenju, ljudi koji se bave poljoprivrednim poslovima trebalo bi da imaju i svog predstavnika u Komisiji, kako bi mogli da učestvuju u donošenju odluka.