Gradonačelnik obišao radove u Banatskom Despotovcu

U Banatskom Despotovcu u toku su radovi na uređenju atarskog puta. Radove je juče obišao i gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov koji je tu priliku iskoristio i sastao se sa predstavnicima te Mesne zajednice, ali i sa većinskim vlasnikom poljoprivrednog preduzeća AD "Banatski Despotovac".
 
 
Predsednik Mesne zajednice Banatski Despotovac, Nikola Šešum kaže da je izuzetno zadovoljan izgradnjom tog atarskog puta koji će ujedno biti i šetalište, a koje će mnogo značiti meštanima Despotovca.
- Taj put koristiće ne samo poljoprivrednici već i lovci, ribolovci i ostali građani – rekao je napominući da je novac za taj posao, u iznosu od 2 miliona dinara obezbedila pokrajina.
Gradonačelnik Mihajlov je, nakon obilaska radova na atarskom putu, istakao da će na tom mestu uskoro biti postavljene i klupe, budući da je to i omiljeno šetalište mladih. 
 
 
On je posebno zadovoljstvo izrazio zbog toga što, kako kaže, u Despotovcu postoji društveno odgovorna firma kao što je to preduzeće AD "Banatski Despotovac", u koju se ulaže i u kojoj će uskoro biti zaposleno još desetoro ljudi.
- Ono što me je prijatno iznenadilo jeste napredak i prijatna atmosfera koju sam ovde zatekao, raduje me i to što AD "Banatski Despotovac" mnogo pomaže ovom mestu, pomaže sportiste, ali i sva druga udruženja – rekao je Mihajlov.
 
 
Milojko Erić, većinski vlasnik kaže da je u toku izgradnja silosa, investicije vredne oko 2 miliona evra koja će omogućiti zapošljavanje novih radnika.
- To će nam rešiti i dosadašnje probleme sa odlaganjem robe, kako naše tako i naših kooperanata – rekao je napominjući da u zadruzi trenutno radi pedeset radnika, a obrađuje se oko 1.500 hektara, od čega je 1.225 u vlasništvu, a ostalo u zakupu.
- Imamo izuzetno dobru saradnju sa meštanima koji se bave poljoprivredom i nadam se na obostrano zadovoljstvo – dodao je on.