Podrška inicijativi „Glasaj za bebe“

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, potpisao je peticiju za ukidanje PDV-a na opremu za bebe. Takođe je to bila prilika da apelujemo na sve građane, tako da i sami podržavaju ovu aktivnost.

 

"Društvena odgovornost je naš zajednički cilj i prioritet i zato apelujem na sve da podrže ovu inicijativu, tako da su Vojvodina, Zrenjanin područja gde svi imaju ista prava za planiranje budućnosti i gde finansijska situacija nije prepreka za to". Ove godine je napravljen pozitivan pomak i majke novorođenih beba u Zrenjaninu dobiće 35 hiljada dinara kao jednokratnu meru finansijske podrške, što je 5000 više nego ranije, ali u nekim gradovima majke dobijaju potpunu platu što je i naš cilj. Istovremeno želim napomenuti da se žene i dalje ne tretiraju jednako kao muškarci u našem društvu, a politika jednakih mogućnosti nije u potpunosti primenjena. Žene su i dalje opterećene rodnim ulogama, što društvo i zajednica zahteva od njih, i zato njihov radni dan traje mnogo duže, što se ne može tolerisati “.

 

Potpisi za podršku inicijativi pod nazivom „Glas za bebe“ prikupljaju se u 50 gradova Srbije, a do sada ju je podržalo više od 80 hiljada građana u korist ukidanja PDV-a i ograničavanja trgovačke marže na 10% provizije za opremu za bebe.