Rešenje Sportske sale u Ečke

Jedan od glavnih problema Osnovne škole „Dr Aleksandar Sabovljev“ u Ečki, neprikladni sportski sadržaji, mogli bi se u bliskoj budućnosti rešiti zajedničkim naporima grada i pokrajine - kako je to izjavio - Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina i Bugar Marinel, direktor, tokom današnjeg razgovora u ovoj školi.

 

 

Član gradskog veća Vaš Tibor takođe je bio u poseti iskoristivši priliku da se upozna sa trenutnim aktivnostima ove škole, gde je obrazovanje organizovano na dva jezika, na srpskom i rumunskom jeziku.
- Ove godine je upisano 313 učenika, od kojih 47 na rumunskom jeziku. Sportska sala je prioritetna jer učenici mogu da se bave sportskim aktivnostima samo na otvorenom zbog neadekvatnih uslova u sportskoj sali - rekao je direktor i dodao da je celu školsku zgradu neophodno rekonstruisati, jer je sagrađena još 1894. godine.

 

 

Kako je zaključeno, nova sala bi obezbedila dobre uslove za organizovani sportski angažman za svu decu i omladinu Ečke

 

Prema rečima predsednika Skupštine grada Zrenjanina, Ečka je veliko stambeno naselje od 4000 stanovnika i jedno od najvećih sela na teritoriji grada Zrenjanina, a škola je veoma uspešna u obavljanju svojih obrazovnih aktivnosti, ali treba da ima adekvatne uslove za sve njegove programske aktivnosti. Finansijski okvir započeo je pre nekoliko meseci u vezi sa projektom nove zgrade sportske sale. Stoga će ova, i naredna, 2013. biti godina kada će se, nadamo se, rešiti pitanje sportskih sala u selima na teritoriji Zrenjanina. - zaključio je Aleksandar Marton.