Poseta Islamskoj zajednici u Zrenjaninu

- Zrenjanin je grad svih njegovih građanki i građana, muslimanska zajednica je, posle pravoslavne i rimokatoličke, treća verska zajednica po brojnosti u njemu i ja, kao predsednik Skupštine grada, uvek ističem da lokalna samouprava treba da pomaže i njihove aktivnosti, rekao je Aleksandar Marton prilikom jučerašnje posete Islamskoj zajednici u Zrenjaninu. – Moram i da pohvalim rad njihovog hora "Nur", odnosno "Svetlost", koji sam imao prilike sa slušam i koji odlično izvodi duhovne islamske pesme, dodao je on. Deo članova ovog hora se i predstavio izvođenjem odabrane pesme.
 
      
 
Predsednik zrenjaninske Skupštine razgovarao je ovom prilikom s efendijom Elvirom Šerifovićem, glavnim imamom Islamske zajednice u Zrenjaninu, kao i predsednikom Islamske zajednice, Asani Tahirom. Još jednom je istaknuta dobra saradnja pripadnika ove zajednice i lokalne samouprave, kao i da problemi koji postoje mogu biti rešeni uz međusobno razumevanje i toleranciju. U znak zahvalnosti na srdačnoj dobrodošlici, Aleksandar Marton je Asaniju predao umetničku sliku s motivom banatske ravnice. 
 
 
Efendija Elvir Šerifović kaže da je moguće poboljšati uslove života i rada Muslimana koji žive u Zrenjaninu i koji su lojalni članovi zajednice i da lokalna samouprava ima razumevanja za njih i njihove aktivnosti.
- Razmišljamo o proširenju ili izgradnji novog prostora u kome se okupljamo, kao i o formiranju neke vrste kulturnog centra, poput onog koji je otvoren u Subotici, o edukaciji i obrazovanju naših mladih naraštaja. Želja je puno, nadanja i ideali uvek postoje, tu smo da bi živeli u miru i slozi i zajedno ih rešavali. Hoćemo da svima ukažemo da jesmo Muslimani Zrenjanina i da želimo da ovde bude mir i da bude dobro za svakog od nas ko živi u ovom gradu, bez obzira koje je vere i nacije – naglasio je imam Islamske zajednice Zrenjanin Elvir Šerifović.