Proslava dana studenata

Povodom 4. aprila, Dana studenata, gradonačelnik grada Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, u pratnji načelnice Srednjobanatskog okruga Tanje Dulović i potpredsednika Skupštine grada Predraga Jeremića, posetili su studentski dom „Mihajlo Predić - dr Miša“, gde je smešteno više od dvesta studenata.

 

 

 

- Pre svega, želim da čestitam svim studentima, ulaganje u studente, ulaganje u decu, u buduće generacije najsvečanija i najdivnija stvar koju možemo da učinimo. U ovom trenutku želim da istaknem da smo kao lokalna samouprava posebnu pažnju posvetili deci i učenicima i njihovom zdravlju. Stoga želimo rekonstruirati ambulantu tako da je mogu koristiti i studenti i drugi građani. Ambulanta će biti otvorena za četrdeset dana i biće deo Doma zdravlja "dr Boško Vrebalov" - rekao je gradonačelnik Mihajlov.

 

Predstavnik studenata Branislav Sušić kaže da je već godinama tradicija da se Dan studenata slavi i da je većina studenata zadovoljna uslovima u studentskom domu, ali im trebaju filtri za vodu i kantina. Ambulanta će svakako biti od velike koristi jer mnogi studenti ovde provode više vremena nego kod kuće, to je lep potez gradonačelnika - rekao je Sušić.

 

 
 

 

Jovan Bjelobaba, direktor Studentskog centra Novi Sad, kaže da je otvaranje ambulante, uključujući opšte i stomatološke ordinacije, važno jer sada studenti neće morati da putuju u Novi Sad kako bi dobili lekarske potvrde. Prema njegovim rečima, kvalitet životnog standarda u studentskom domu značajno je poboljšan u poslednjih nekoliko godina.

 

U Zrenjaninu prosečna ocena ovih studenata je 7,80, a upravo oni zaslužuju da im se dodeli smeštaj.