Od 4. juna deo Gimnazijske opet zatvoren za saobraćaj

U delu Gimnazijske ulice, od Jevrejske do Ulice Svetozara Markovića, od 4. juna biće zabranjen saobraćaj svakog dana od devet časova pre podne, pa sve do kasnih večernjih časova, najavili su danas Branislav Knežević, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina.

 


Knežević je prilikom današnje posete Gimnazijskoj ulici podsetio da lokalna samouprava po treći put podržava inicijativu preduzetnika ovog dela grada, koja se pokazala kao veoma uspešna.

- Nema razloga da to ne uradimo i ove godine. Na ovaj način želimo da unapredimo poslovanje ovih ljudi i proširimo turističku ponudu. Na neki način ova ulica u letnjem periodu podseća na ulicu Laze Telečkog u Novom Sadu. I ove godine će ovaj deo biti zatvoren za saobraćaj do 15. septembra, kada Gimnazijsku očekuje rekonstrukcija, kako bi sledeće godine dočekala zatvaranje mnogo lepša – najavio je direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina".
Prema rečima Aleksandra Martona, predsednika Skupštine grada Zrenjanina, saradnja između preduzetnika i lokalnih vlasti je u proteklih nekoliko godina značajno unapređena, a kao rezultat toga nastale su i kvalitetne incijative.
- Ponovnim zatvaranjem ovog dela Gimnazijske, u kojem se nalaze mnogobrojni kafići, stvorićemo oazu za sve građane Zrenjanina, u kojoj će moći da prošetaju i odmore, a da im u tome ne smeta saobraćaj, a isto tako i pomoći ugostiteljima da unaprede svoje poslovanje – rekao je Marton, koji je ovom prilikom pohvalio rad "Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" zbog toga što je to i omogućila.

 


Radomir Nestorov, ugostitelj i jedan od inicijatora, istakao je da je iskustvo iz protekle dve godine pokazalo da je zatvaranje ovog dela grada za saobraćaj doprinelo poboljšanju njegove turističke ponude i njegovoj ekspanziji, ali i sezonskom zapošljavanju određenog broja ljudi. On se zahvalio predstavnicima lokalne samouprave, koji su omogućili da se po treći put pokaže da kvalitetna inicijativa može da naiđe na sluh gradskih vlasti i pokaže se kao dobar projekat. On je ovom prilikom istakao i svoju nadu da će ona postati trajno rešenje.