Prijem za stonotenisere ''Banata'', dvostruke državne prvake

Stonoteniseri zrenjaninskog "Banata" odbranili su titulu državnog prvaka Srbije u ekipnoj konkurenciji, nakon dve pobede nad beogradskom "Crvenom Zvezdom", u finalu play-off-a, oba puta sa po 4:2. Nova titula je osvojena u sjajnom ambijentu zrenjaninske hale sportova, a šampionski pehar poneli su, kao i prethodne sezone, Marko Petkov, Đorđe Borčić, Uroš Gordić i Ilija Majstorović.
 
 
 
Za njih četvoricu, njihovog trenera Zorana Mulića i predsednika kluba Dmitra Majstorovića danas je priređen prijem u zrenjaninskoj Gradskoj kući, čiji su domaćini bili predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton i sportski čelnici Grada Zrenjanina - član Gradskog veća zadužen za sport mr Vojslav Matić i generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina Srđan Bogaroški.
 
      
 
Uz konstataciju da je u sportu uvek teže odbraniti osvojeno nego osvojiti, stonoteniserima i rukovodstvu "Banata" upućene su čestitke za još jedno sjajno predstavljanje Zrenjanina kao sportske sredine. Poput prošlogodišnjeg uspeha, kada su uz rvače "Proletera" bili jedini državni prvaci u nekoj ekipnoj konkurenciji,  stonoteniseri su na dobrom putu da slično ostvare i u ovoj sezoni. Favorizovana "Crvena Zvezda" u finalu, prethodno beogradski "Partizan" u polufinalu plej-of-a savladani su zahvaljujući, pre svega, odlično ukomponovanom timskom nastupu, što je posebno pozdravio predsednik zrenjaninske Skupštine.
- Velika je stvar kada se osvoji titula državnog prvaka u nekom ekipnom sportu, a još veća kada se pritom iza sebe ostave dva velika sportska društva, Crvena Zvezda i Partizan. Zrenjanin se ponosi stonoteniserima "Banata", koji uz druge sportiste dokazuju da je grad veoma "živ". Videli smo prethodnih dana da je Ivanu Lenđeru za malo izmakla bronzana medalja na evropskom prvenstvu, da su odbojkašice iz Zrenjanina, članice reprezentacije, izborile olimpijsku vizu, baš kao i trener stonotenisera "Banata", pa se još jednom potvrđuje ono o čemu često govorimo, da Zrenjanin, posle Beograda i Novog Sada, jeste najjači sportski centar u državi. Ovo je i najbolja poruka mladim ljudima, da se bave sportom, da odaberu sport i sportski kolektiv koji žele i da kroz sport neguju i zdrave životne navike  – naglasio je Aleksandar Marton. 
 
 
Čestitke stonoteniserima uputili su i član Gradskog veća zadužen za sport mr Vojslav Matić i generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina Srđan Bogaroški. Matić je naglasio da je ovaj klub primer kako treba da budu organizovani sportski kolektivi u gradu, počev od Upravnog odbora, predsednika, trenera, do onog što je najvažnije u sportu, takmičara, dok je Bogaroški rekao da je ove godine titula osvojena nakon meča u Zrenjaninu, što je donelo dodatno slavlje, kao i da je klub još jednom dokazao da je jedan od najorganizovanijih u gradu. 
 
 
U ime igrača na prijemu se zahvalio Đorđe Borčić, rečima da uspeh nisu očekivali, ali da su ga priželjkivali.
- Pokazali smo još jednom da smo najbolji kada je najteže i da ova ekipa ima najveće srce. Prezadovoljni smo postignutim, a za mene lično ova titula ima još veći značaj od prošlogodišnje, jer je bilo teže osvojiti je, odnosno odbraniti – istakao je jedan od četvorice "zlatnih" zrenjaninskih stonotenisera, nakon današnjeg prijema u Gradskoj kući.