Prijem za učesnike '' Evropskog sela '' iz Rumunije i Slovenije

Gosti zrenjaninske Gradske kuće bili su učenici iz Rumunije i Slovenije, koji su učestvovali na manifestaciji „Evropsko selo“ koja se održala na glavnom trgu u Zrenjaninu.

 

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton priredio je prijem učenicima Srednje škole „Dositej Obradović“ iz Temišvara i „Druge osnovne škole“ iz Celja, kao i za njihove domaćine, učenike i direktore osnovnih škola „Đura Jakšić "Zrenjanin i" Mladost "Tomaševac.

 

      

 

Manifestacija „Evropsko selo“ uključuje predstavljanje zemalja EU, dok su Rumunija i Slovenija same sebe predstavile. Ideja je pokrenuta u osnovnoj školi u Tomaševcu, jer, kako kaže direktor škole Slobodan Rakić, 75% mladih nije imalo priliku da putuje u EU.

 

     

 

Tridesetak učenika iz Temišvara i Celja posetilo je salu gradske skupštine, gdje ih je dočekao predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton, dok im je Miodrag Grubački iz kabineta predsednika predstavio istoriju sale gradske skupštine.

 

 

U ime gostiju Igor Topole, direktor "Druge osnovne škole" iz Celja i Ljubica Popadić, nastavnica Srednje škole "Dositej Obradović" iz Temišvara zahvalili su se na srdačnoj dobrodošlici i prijemu u Zrenjaninu.