Studentski kamp u Dolenjskim Toplicama

Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, priredio je danas prijem za studente koji odlaze u omladinski kamp u Sloveniji. Prijemu su prisustvovali i predsednik Rotari kluba Petar Ćuk i Radovan Eleković, član Saveta za razvoj grada.

 

 

 

Ovi učenici su pobednici opštinskih takmičenja iz engleskog jezika, nemačkog jezika, srpskog jezika i matematike. Ovi mladi učenici zaslužuju podršku Grada, jer su buduća snaga našeg Grada, rekao je gradonačelnik i objasnio razloge za učešće Grada u ovom projektu.

 

Eleković je istakao da je Rotari klub osnovan u Zrenjaninu 1998. godine i da je do sada organizovao mnoge važne aktivnosti. Ova aktivnost je organizovana sa Zagorskim klubom u koji će ići četvoro dece iz Zrenjanina i četvoro dece iz Brčkog - objasnio je Eleković.

 


 
 

 

Troškove smeštaja, transfera i deo džeparca pokrivaju Rotari klubovi, a očekivanja su da će u narednim godinama u ovaj program biti uključeno više dece, a troškove će pokriti Rotary International, i.e. Matching Grant (MT) .

 

Kriterijumi za izbor dece bili su uspesi, tako da su izabrani pobednici opštinskih takmičenja: Vera Jovanović, srpski jezik, Ana Vidrić, engleski jezik, Leona Nadjivan, nemački jeziki i Milan Kljajić, matematika - dodao je on.