"Dani Dunava" u Zrenjaninu

Grad Zrenjanin i ove godine učestvuje u obeležavanju "Dana Dunava", a prema rečima Ane Vujinov iz odeljenja za poslove zaštitie i unapređivanja životne sredine, tim povodom ove subote će biti organizovano likovno takmičenje za decu nižih razreda zrenjaninskih osnovnih škola na temu „Ja volim Dunav“.
 
 
- Pozivam sugrađane da nam se pridruže i 7. jula za kada planiramo odlazak na izletište Tisa, gde ćemo organizovati celodnevno druženje. Za decu će biti organizovane edukativne radionice "Ja volim Dunav" i na temu zaštite voda i reka – rekla je Vujinov i napomenula da svi zainteresovani mogu doći u subotu, 7. jula, u 10 časova ispred Gradske kuće, odakle će se krenuti na izletište, a prevoz, hranu i piće obezbediće organizatori. 
Milica Milović, koordinator akcije, ispred Ministarstva poljoprivrede kazala je da će u manifestaciji  ove godine učestvovati 28 gradova širom Srbije, dok će se centralna proslava održati na Adi Huji, čime će se označiti početak njene revitalizacije. 
Osnov za organizaciju kampanje Dan Dunava u Srbiji jeste "Partnerstvo za zeleni Dunav" koje su kompanija Coca-Cola i njen najveći evropski proizvođač Coca-Cola Hellenic potpisali početkom juna 2005. godine sa Međunarodnom komisijom za zaštitu Dunava (ICPDR), a u cilju unapređenja očuvanja te reke i njenog ekosistema.