Nova zdravstvena ambulanta za MZ "Sava Kovačević"

U Gradskoj kući danas je potpisan ugovor o izgradnji nove zdravstvene ambulante u Mesnoj zajednici "Sava Kovačević", a ugovore su u uprisustvu gradonačelnika Zrenjanina dr Milete Mihajlova, potpisali predsednik te mesne zajednice Igor Kovačić i direktroka preduzeća – izvođača radova DOO "Pro Casa" Zrenjanin, Svetlana Golić.
Gradonačelnik Mihajlov je tom prilikom istakao da je inicijativa za izgradnju nove ambulante pokrenuta od strane Saveta MZ "Sava Kovačević" kako bi se poboljšali uslovi lečenja svih pacijenata koji osnovnu zdravstvenu zaštitu ostvaruju u Ambulanti 7 doma zdravlja "Boško Vrebalov".
 
 
 
Kako je rekao, novoizgrađena ambulanta savremenog tipa, ispunjavaće sve zakonom propisane norme, obuhvataće je prostor od oko 100 kvadratnih metara a procenjena vrednost ukupnih radova iznosi oko 7 miliona dinara i ta sredstva obezbeđena su iz budžeta Grada Zrenjanina.
- Rok za završetak je pedeset i pet dana od kada izvođač radova stupi u gradnjiu, nadamo se da će početkom jeseni biti završena prva faza radova i da će stanovnici ove mesne zajednice medicinske usluge dobijati u novom objektu na proleće iduće godine – rekao je Mihajlov podsećajući da je ovo jedan u nizu lepih događaja koji se tiču Doma zdravlja "dr Boško Vrebalov" i da su od ukupno 41 objekta radovi izvršeni na čak 38.
Kovačić kaže da se stanovnici tog dela grada trenutno leče u nefunkcionalnoj ambulanti, odnosno u objektu izgrađenom početkom šezdesetih godina prošlog veka, i gde ulaganja nije bilo unazad četrdesetak godina.
- To je zasigurno najlošiji zdravstveni objekat u gradu – rekao je on zahvaljujući se gradonačelniku i službama Gradske uprave na podršci i pomoći oko izgradnje nove ambulante, a koja će inače biti izgrađena pored objekta mesne zajednice.
A da su uslovi za rad trenutno neuslovni kažu i dr Svetlana Ćurčić i dr Bojana Vještica.
- Ambulanta je zaista nefunkcionalna, teško je i nama i pacijentima i nadamo se dobrim uslovima završetkom ovog projekta – rekla je dr Ćurčić napominjući da zdravstvene usluge ovde dobija oko 3.200 pacijenata.
Na kraju, Svetlana Golić obećala je da će radovi biti izvršeni u predviđenom roku.