Od 4. juna 2012. deo Gimnazijske ulice ponovo se zatvara za saobraćaj

Deo Gimnazijske ulice, od Jevrejske do Ulice Svetozara Markovića, od 4. juna biće zatvoren za saobraćaj od 9. sati do kasnih večernjih časova, kako je najavio Branislav Knežević, direktor Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju i uređenje grada “i Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada.

 

Knežević je rekao da je ovo treći put da lokalna smouprava podržava inicijativu preduzetnika ovog dela grada i da se ona pokazala uspešnom. Dakle, nema razloga da to ne učinimo i ove godine. I sledeće godine ulica će biti rekonstruisana pružajući mnogo bolje okruženje.

 

 

Prema rečima Aleksandra Martona, predsednika Skupštine grada, saradnja preduzetnika i lokalne samouprave značajno je poboljšana u poslednjih nekoliko godina što je rezultiralo tako kvalitetnom inicijativom.
- Zatvaranjem ovog dela Gimnazijske ulice produžiće se pešačka zona pružajući dobre uslove za šetnju i opuštanje u obližnjim kafićima bez buke u saobraćaju, a sa druge strane podržavamo lokalne preduzetnike da poboljšaju poslovno okruženje i aktivnosti - rekao je Marton, pohvalivši rad "Direkcije za izgradnju i uređenje grada" koja je odobrila ovu inicijativu.

 

 

Radomir Nestorov, preduzetnik i jedan od inicijatora, rekao je da je tokom poslednje dve godine njegovo poslovanje unapređeno i otvorena nova radna mesta u njegovom preduzetničkom preduzeću zahvaljujući tome, takođe se zahvalio lokalnoj vlasti što je prepoznala značaj inicijative i podržala je.