Zrenjanin zaslužuje uređeno kupalište

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, posetio je "Peskaru", lokalno kupalište u Mužlji. Kako je naglasio, to kupalište ima brojne potencijale, poput „Štranda“ u Novom Sadu, da postane jedan od turističkih centara u Vojvodini.

 

      

 

- Prirodno, kao građanin Zrenjanina, primećujem da „Peskara“ može biti lepša jer i sam leti ovde dolazim, a onda se postavlja pitanje zašto to nismo uspeli da regulišemo kao što je to Novi Sad uradio sa „Štrandom“ ili Beogradom sa Adom. Verujem da bi ovo trebalo da bude jedan od prioriteta nove lokalne samouprave, da "Peskara" postane pristupačnija za naše građane, da im ponudi različite programe u uređenijem okruženju - rekao je Aleksandar Marton, zaključujući da je lokalna vlada napravila neke pozitivne korake što je rezultiralo boljim poboljšanim uslovima u poređenju s onima od pre 10 godina.

 

      

 

- Upoznali smo sugestije naših građana i pokrenuli inicijativu za formiranje zaštićenog područja "Peskara - Čepeljsko jezero". Sada je na višim vlastima da to odobre, ali veoma je važno da je ova inicijativa pokrenuta. Zrenjanin zaslužuje lepo kupalište i mi sami moramo biti odgovorni i da regulišemo svoje okruženje - zaključio je predsednik Skupštine grada.