Zrenjaninski gerontološki centar - primer dobre prakse

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada posetio je danas Gerontološki centar gde je zajedno sa direktorkom Zoricom Vučković govorio o radu ove Institucije.
- Svi planovi su usmereni na unapređenje kvaliteta smeštaja naših korisnika, unapređenje stručnog rada, na sve koji će doprineti boljem i komfornijem smeštaju i boravku u našoj ustanovi - kaže Zorica Vučković, dodajući da će ustanova da se licencira kao i sve ostale institucije iz oblasti socijalne zaštite, kako je definisano novim Zakonom o socijalnoj zaštiti. Prema njenim rečima, gerontološki centar se pripremio za ovaj proces i očekuje se da će licencu steći među prvim gradovima u Srbiji.

 

 

 

- Planovi za budućnost uključuju rekonstrukciju drugog sprata naše zgrade C. Na taj način oko 30 korisnika će dobiti komfornije uslove smještaja. Takođe želimo da usluge učinimo dostupnima i starijim ljudima u okolnim selima, tako da se prijavimo za sredstva kroz projekat za gerontološke hostese, a 21 osoba će se obučiti u okviru ovog projekta za ove aktivnosti - najavila je direktorka Gerontološkog centra Zrenjanin.

 

      

 

Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada, pohvalio je rad ove institucije ističući da je njen rad prepoznat i od strane drugih okruga.
- Gerontološki centar Zrenjanin poznat je po kvalitetu usluga za starije i stare osobe sa invaliditetom, a briga o tim ljudima svakako bi trebalo da bude jedan od prioriteta države. Ova zrenjaninska ustanova funkcioniše odlično i daje primer drugim institucijama - zaključio je Marton, dodajući da treba uložiti dalje napore na proširivanju kapaciteta kako bi i veći broj naših sugrađana mogao da koristi usluge Gerontološkog centra.