Vaterpolista Slobodan Nikić u poseti Zrenjaninu

Vaterpolista Slobodan Nikić bio je sinoć gost gradonačelniku Ivanu Bošnjaku. Prijem za ovog, trofejnog reprezentativca Srbije, rođenog Zrenjaninca, organizovan je u Plavom salonu Gradske kuće, a događaju su prisustvovali i Dušan Damjanović, trener zrenjaninskog vaterpolo kluba „Proleter“ i Predrag Ćurčin iz tog kluba. 
 
 
Gradonačelnik Bošnjak je rekao da poseta Nikića za njega, ali i sve u Gradskoj upravi, čini izuzetno zadovoljstvo.
- Uspešan mlad čovek, on je heroj Srbije i Zrenjanina koji širi slavu našeg grada i Srbije. Ponosni smo na njega i nadam se da će mu boravak u Zrenjaninu biti prijatan. Naravno, zahvaljujem se i treneru Damjanoviću koji nam je omogućio susret. Koristim priliku da kažem da će mladi sportisti, ali i soprtisti veterani imati punu podršku Grada Zrenjanina i mene kao gradonačelnika kako bi naš grad ponovo, kao što je to bio ranije, bude grad sporta – rekao je Bošnjak.
 
 
On je istakao važnost sporta i naveo da je Nikić očiti primer uspešnog, dobrog sportiste i čoveka.
- Bilo bi dobro da se mladi ugledaju na ovakve ljude i kroz sport realizuju sebe, da budu uspešni i dobar primer za svoju sredinu – dodao je gradonačelnik Bošnjak. 
Zadovoljstvo posetom rodnom gradu izrazio je i Nikić koji je, kako kaže, odrastao u naselju 4. juli, a prve plivačke osnove stekao na gradskom bazenu. 
On se tokom razgovora osvrnuo i na utiske sa učešća na Olimpijskim igrama u Londonu gde je postignut veliki uspeh za srpski vaterpolo, a zatim je obišao zrenjaninski muzej i postavku “Istorija sporta u Zrenjaninu”, kao i gradski bazen gde je prisustvovao treniingu mladih vaterpolista.   
 
 
Nikić je sa reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2004. u Atini, bronzanu i zlatnu medalju na svetskim prvenstvima 2003. i 2005. i dve zlatne i srebrnu medalju na evropskim prvenstvima 2003, 2006. i 2008. Sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2009. u Rimu.