Gradonačelnik Bošnjak u Briselu

U okviru programa "Podrška lokalnim samoupravama u procesu evropskih integracija" delegacija Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) u kojoj je bio i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, boravila je  od 8. do 11. oktobra, na 10-im po redu Otvorenim danima (OPEN DAYS) u Briselu.
Poseta je realizovana u skladu sa sporazumom SKGO i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju, koja je i finasirala skup. Otvoreni dani predstavljaju skup posvećen razmeni znanja i iskustva lokalnih i regionalnih vlasti na nivou Evrope o temama grupisanim u 3 prioriteta: Mudar i odrzivi razvoj za sve, Teritorijalna saradnja i Ostvarenje rezultata.
 
 
Osim gradonačelnika Zrenjanina u glavnom gradu Belgije boravili su i predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić, predsednici opština Vrnjačka banja i Batočina, kao i brojni članovi vojvođanske Skupštine.
Prema rečima zrenjaninskog gradonačelnika, mr Ivana Bošnjaka, koji je i član predsedništva SKGO, na sastancima i radionicama se razgovaralo o značaju i mogućnostima međuregionalne saradnje.
Gradonačelnik je izrazio nadu da će rezultat boravka u Briselu uroditi plodom kada je reč o obezbeđivanju sredstava iz evropskih fondova i privlačenju stranih investitora.