Na proleće nastavak izgradnje obilaznice

Građani mogu očekivati da radovi na izgradnji obilaznice počnu aprila iduće godine, kada i počinje građevinska sezona, a novac, 654 miliona dinara, obezbedilo je Ministarstvo građevine i urbanizma, rekao je pomoćnik gradonačelnika Darko Karan.
Kako je naveo, namera je da se izgradnja obilaznice radi segmentarno, a ono što je dobro, ukazuje, jeste to što projektna dokumentacija postoji, za most i za nadvožnjak, tako da bi se u toku sledeće godine, početkom građevinske sezone, na obilaznici moglo otvoriti tri gradilišta. 
 
 
 
- Prvo gradilište bilo bi od Mihajlovačkog druma do Prvomajske ulice, drugo je most i treće nadvožnjak. Planiramo da to radimo paralelno jer znamo da radovi na mostu zbog sveobuhvatnosti traju dve godine - objasnio je Karan i dodao da bi prvi deo obilaznice, od kružnog toka prema Prvomajskoj ulici, mogao biti najpre biti završen budući da je u tom delu ostalo još šest parcela tri vlasnika za ekproprijaciju, a da su već u toku razgovori sa pokrajinskim Sekretarijatom za urbanizam i građevinu da za taj deo, a to je 2,2 kilometra puta, da lokacijsku dozvolu a Grad Zrenajnin će sprovesti sve oko građevinske dozvole.
- U planu je da u toku novembra radimo i ulaz u industrijsku zonu Jugoistiok, a koji se takođe tiče obilaznice, i biće urađen do kraja ove godine, što bi ujedno mogao biti i zvaničan početak radova na obilaznici - rekao je Karan napominjući da se time rešava i regularan ulaz u industrijsku zonu Jugoistok gde se uskoro očekuju najveći investitori u toku sledeće godine.
Karan je,  nakon sastanka sa ministrom saobraćaja Milutinom Mrkonjićem, kome su prisustvovali i predsednik zrenjaninske Skupštine Radovan Bulajić i Željko Malušić, kazao da je obećana podrška u realizaciji projekata u Zrenjaninu. 
- Trenutno se rade pripremni radovi na izgradnji pasarele na Bagljašu, odnosno pešačkog prelaza preko pruge, jer želimo da zaštitimo naše građane. Uspeli smo da dogovorimo asfaltiranje nekoliko ulica, jedna u Zrenjaninu, i po jedna u Čenti, Orlovatu i Botošu.
Karan naglašava da je u razgovoru sa direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakomdogovoreno da će jedan lokalni put, a najverovatnije put prema Despotovcu, biti finansiran iz Puteva Srbije, jer će ući u njihov plan i program za 2013. godinu, i već početkom proleća bude presvučen kvalitetnim asfaltom