Nastavljena je stambena izgradnja

Danas su se pomoćnik gradonačelnika Darko Karan i član Gradskog veća Dragiša Albulj sastali sa predstavnicima Republičke stambene agencije i Ministarstva građevinarstva i urbanizma kako bi razgovarali o sledećoj fazi izgradnje stambenog zbrinjavanja i realizaciji projekta u Zrenjaninu.

 

 

Darko Karan ocenio je da je Zrenjanin na ovom polju mnogo učinio.
- Zrenjanin će biti jedan od prvih gradskih partnera koji će zajedno sa Svetskom bankom, Vladom Republike Srbije i Republičkom agencijom za stanovanje realizovati ovaj projekat. Dobro je što su lokacije već određene, jedna u Pančevačkoj ulici gde će biti izgrađeno 70 stanova, a druga u Žarka Zrenjanina gde će se graditi 30 stanova - rekao je Karan.

 

 

Prema njegovim rečima, Grad Zrenjanin će obezbediti zemljište i infrastrukturu, dok Maja Lakićević iz Republičke stambene agencije kaže da će sredstva delom obezbediti Grad Zrenjanin, a delom Banka Saveta Evrope i republički budžet.

 

Očekuje se da će imati neophodna dokumenta do septembra i da projekat pripreme do kraja godine kako bi izvođači mogli da započnu izgradnju sledeće građevinske sezone. Rok za završetak radova je 31. decembar 2014.