Poznati stipendisti Fonda ''Ljilja i Milka Mijatov'' za školsku 2012/13 godinu

Upravni odbor Humanitarnog fonda "Ljilja i Milka Mijatov" u Zrenjaninu, posle javnog poziva, dodelio je juče šest stipendija odličnim studentima državnih fakulteta u Zrenjaninu, Novom Sadu i Beogradu za školsku 2012/13 godinu.
 
Od šest najboljih među najboljima, petoro studenata ima prosek ocena deset, a jedna studentkinja sa prosekom ocena 9,77, saopšteno je iz tog Fonda.
 
Stipendije od po 5000 dinara, u devet mesečnih rata, zaslužili su odlični studenti, izabrani između 19 kandidata, sa prebivalištem na području Grada Zrenjanina.
 
To su Nikola Ilić i Dragan Vasičin, obojica sa Visoke škole strukovnih studija u Zrenjaninu, Neda Pištinjat i Milica Latinović, studentkinje Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Milan Kostić student Filozofskog fakulteta u Beogradu i Tamara Milić sa beogradskog Fakulteta organizacionih nauka.
 
Humanitarni fond "Ljilja i Milka Mijatov" obeležava pet godina postojanja, a od septembra 2009. godine svoju delatnost realizuje u okviru Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin", uz podršku Radio Zrenjanina. Osnovna ideja Fonda jeste pomaganje mladim ljudima u procesu visokog školovanja, tako da su Gradska narodna biblioteka i osnivač Fonda, gospodin Đura Mijatov, prepoznali zajedničko polje delovanja, a to je edukacija i usmeravanje mladih ljudi na usavršavanje sopstvenih potencijala.
 
Studenti koji su do sada birani od strane Upravnog odbora Humanitarnog  fonda "Ljilja i Milka Mijatov" primali su redovno svoje stipendije, a kako su nedavno naglasili predstavnici Fonda, ovo je jedina stipendija u Srbiji koja je isplaćivana bez kašnjenja.