Prijem za ministra kulture

Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije, Bratislav Petković, svojim prisustvom uveličao je premijerno izvođenje komedije „Sluga dvaju gospodara“ Karla Goldonija, čime je obeležen Dan Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu i početak nove sezone.
Predstavu je režirao Boris Liješević, a rađena je u koprodukciji budvanskog Grada teatra, Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.
 
 
Tim povodom za ministra kulture, Bratislava Petkovića, prijem u Plavom salonu Gradske kuće priredio je gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan V. Bošnjak. Prijemu je prisustvovala i članica Gradskog veća zadužena za kulturu, Dubravka Bengin Bulovan.
- "Zrenjanin je večeras najznačajniji grad na mapi Srbije i čast mi je što prisustvujem otvaranju pozorišne sezone, jer je Zrenjanin rasadnik pozorišne umetnosti" – rekao je Petković, obećavši budžetsku pomoć Pozorištu sledeće godine. 
"U pripremi je Nacionalna strategija kulturnog razvoja, a prioritet će biti zaštita kulturnog nasleđa, muzejskih fondova, spomenika kulture, ali i razvoj savremenog stvaralaštva" - dodao je ministar.