Prijem za predstavnike verskih zajednica

U Gradskoj kući organizovan je danas prijem za predstavnike verskih zajednica čiji je domaćin bio gradonačelnik Zrenajnina mr Ivan Bošnjak.
On je tom prilikom naveo da su brojne verske zajednice veliko bogatstvo našeg grada. - Pluralizam koji u našoj sredini imamo, što nacija, što jezika i veroispovesti su bitne prednosti Grada Zrenjanina. S te strane ovo je bila prva prilika da se svi zajedno okupimo – rekao je Bošnjak i dodao da je sastanak organizovala Dubravka Bulovan Bengin, članica Gradskog veća zadužena za odnose sa verskim zajednicama.
 
 
- Zadovoljstvo mi je što su se tom pozivu svi rado odazvali i trudićemo se u budućnosti to bude praksa. Oni najjednostavniji problemi koji svakodnevno tište naše građane, kroz verske zajednice dobijaju svoje pojačanje. Potrebno je i malo je dobre volje potrebno da se ti problemi reše i sada je prilika da se ti problemi iznesu, a mi ćemo ih ispred Gradske uprave uvrstiti u planove i svoje operativne delatnosti – naveo je i ukazao da samo međusobnim poštovanjem možemo jedni drugima biti dobre komšije i uspešni saradnici.