Za predsednika izabran Dragan Ćapin

Na izbornoj konferenciji Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanina, održanoj u restoranu „Gradnulica“ u ponedeljak, 16. oktobra, za predsednika ove organizacije sa četvorogodišnjim mandatom izabran je Dragan Ćapin, viši vatrogasni oficir, koji se vatrogastvom bavi od pionirskih dana, a izborna baza mu je Dobrovoljno vatrogasno društvo Klek. 
Ćapin je od nedavno u gradskoj upravi zadužen za mesne zajednice. Izbornoj konferenciji  su prisustvovali zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić i načelnik Službe za vanredne situacije Milenko Cukućan.
 
 
- Gradski vatrogasni savez je značajna organizacija i pružamo joj podršku kakvu jedan grad može da pruži – rekao je na ovom skupu Janjić. - Kakav je značaj vatrogasaca mogli smo da se uverimo letos kada su u Srbiji bili učestali požari, a zahvaljujući dobroj organizovanosti DVD i Saveza, na području grada broj požara je smanjen za 40 odsto.
Tom prilikom Ćapin je rekao da očekuje da se još bolje organizuju i da uspešno obavljaju predviđene aktivnosti, kao i da lokalna smouprava prepozna i podrži potrebu finansijske pomoći. 
Prema rečima sekretara GVS Dragana Jajića, u Savezu su 23 dobrovoljna društva sa više od dve hiljade članova. Milorad Nikolić, dosadašnji predsednik, naglašava odličnu saradnju sa članovima Predsedništva i drugim društvima. Konstituisano je novo presedništvo, shodno Statutu, a izabrani su članovi Nadzornog odbora na čijem je čelu Anđelko Tasovac, koji je zaslužio spomenicu za 60 godina aktivnog rada. Na čelu komisije za stručno tehničku delatnost je Ljubomir Radulović, dobitnik Karađorđeve zvezde. Orden njegovog kraljevskog visočanstva Tomislava Karađorđevića prvog reda dobili su Nikoleta Miok, Zoltan Jakša, Ištvan Požar i Đerđ Sabo.